Iš Sirijos išgabenta pusė cheminio ginklo atsargų

Jungtinių Tautų ir Cheminio

Sirijos pilietinis karas tęsiasi nuo 2011-ųjų pavasario.<br>AP nuotr.
Sirijos pilietinis karas tęsiasi nuo 2011-ųjų pavasario.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:42 AM

Bendros misijos atstovų teigimu, iš šalies jau išgabenta 29,5 proc. pačių pavojingiausių pirmos klasės chemikalų, taip pat 82,6 proc. mažiau kenksmingų antrosios klasės cheminių agentų.

Informuojama, kad Sirijos Latakijos uostas, iš kurio plukdomi ginklai, šį mėnesį buvo apšaudytas raketomis, tačiau nė viena jų nepadarė žalos uoste esantiems chemikalams ar tarptautinių ekspertų komandai.

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas atiduoti šalies cheminio ginklo arsenalą sutiko pernai, spaudžiamas JAV ir Rusijos.

Vašingtono ir Maskvos parengtame susitarime visus chemikalus iš Sirijos nurodyta išgabenti iki birželio 30 dienos, tačiau ekspertai baiminasi, kad proceso nebus spėta atlikti laiku, nes dauguma darbų vėluoja kelis mėnesius.

Sirijos vyriausybė dėl vėlavimo kaltina prastą saugumo situaciją šalyje ir nuolatines sukilėlių atakas prieš chemikalus gabenančius konvojus. Tačiau Vakarai tvirtina, jog B.al Assadui suteiktos visos reikiamos priemonės krovinių saugumui užtikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.