Kabule svečių namų apsuptis baigėsi – talibai nukauti

Afganistano

Atsakomybę už ataką prisiėmė Talibanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Atsakomybę už ataką prisiėmė Talibanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-28 17:48, atnaujinta 2018-02-15 01:00

„Mūšis baigtas. Penki užpuolikai nukauti“, – sakė naujienų agentūrai „Reuters“ Kabulo 11-ojo karinio korpuso vadas Qadamas Shahas.

„Vienas jų susisprogdino sprogmenų prikrautame automobilyje, trys kiti susisprogdino apjuostais sprogmenimis viduje pastato, dar vieną nušovė mūsų saugumo pajėgos. Visi keturi užsieniečiai dabar yra gyvi ir sveiki“, – nurodė jis.

Naujienų agentūros AFP kalbinti kiti pareigūnai sakė, kad žuvo viena mergaitė ir sužeistas vienas svečių namų apsaugininkų.

„Viena mergaitė žuvo per pirmąjį sprogimą, vienas sargybinis sužeistas“, – sakė vidaus reikalų viceministras Mohammadas Ayoubas Salangi savo paskyroje „Twitter“ tinkle.

Minėtuose svečių namuose įsikūrusi amerikiečių pagalbos grupė „Roots for Peace“ (Taikos šaknys), kuri rūpinasi išminavimo ir kitais projektais Afganistane.

Talibanas prisiėmė atsakomybę dėl šio išpuolio, savo pranešime anksčiau nurodęs, kad buvo užpulti svečių iš užsienio namai, naudojami ir kaip bažnyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.