Rusija atsitraukia - karių Ukrainos pasienyje sumažėjo 4 kartus

Po JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry pokalbio su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu Rusijos karių Ukrainos pasienyje sumažėjo keturis kartus.

Rusijos karių skaičius Ukrainos pasienyje mažėja jau antrą dieną iš eilės ir šiuo metu sudaro apie 10 tūkst. žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos karių skaičius Ukrainos pasienyje mažėja jau antrą dieną iš eilės ir šiuo metu sudaro apie 10 tūkst. žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-31 11:52, atnaujinta 2018-02-15 00:02

Ukrainos karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčiukas pripažino, kad Rusijos įsiveržimo į Ukrainą grėsmė sumažėjo, rašo korrespondent.net.

Pasak eksperto, Rusijos karių skaičius Ukrainos pasienyje mažėja jau antrą dieną iš eilės ir šiuo metu sudaro apie 10 tūkst. žmonių.

„Pats geriausias šio savaitgalio momentas – kad mes jau antrą dieną iš eilės pagaliau stebime nusiginklavimą pasienyje“, - „Facebook“ rašė jis.

Tačiau D.Tymčiukas pažymėjo, kad „tai nereiškia, jog galima pasiimti milinę ir eiti namo. Bet įsiveržimo tikimybė apčiuopiamai mažėja. Tarkim, jeigu prieš savaitę mes vertinome Rusijos įsiveržimo tikimybę 80 proc., tai dabar ž apie 50 proc. Ir tai džiugina“.

Sekmadienį D.Tymčiukas rašė, kad Rusija Ukrainos pasienyje vykdo manevrus: viena vertus, karių skaičius prie rytinės sienos mažėja, antra vertus – netoli sienos užfiksuotas ešelonų su naujausiais tankais judėjimas. Pasak jo, Briansko rajone identifikuotas ešelonas su šarvuotąja technika, kurio sudėtyje – ir naujausi Rusijos tankai T-90.

Rusijos portalas newsru.com pabrėžia, kad praėjus vos keletui valandų po S.Lavrovo ir J.Kerry derybų Paryžiuje, Ukraina pripažino, jog Rusija pradėjo patraukti savo karius nuo Ukrainos sienos.

Pirmadienio rytą Rusijos karių skaičius, lyginant su praėjusios savaitės pabaigos duomenimis, Ukrainos pasienyje sumažėjo mažiausiai keturis kartus ir mažėja toliau.

Penktadienį Ukrainos pasienyje, ekspertų vertinimais, buvo sutelkta apie 40 tūkst. Rusijos karių (kitais duomenimis – ir 100 tūkst.), o pirmadienį jų jau tik apie 10 tūkst.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.