Japonija ruošiasi numušti Šiaurės Korėjos raketas

Japonija davė nurodymą savo karo laivui Japonijos jūroje numušti bet kokią balistinę raketą, kurią gali paleisti Šiaurės Korėja per ateinančias savaites po to, kai Pchenjanas į jūrą paleido vidutinio nuotolio raketą „Rodong“, remdamasi vyriausybės šaltiniu skelbia „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-05 12:00, atnaujinta 2018-02-14 20:53

Japonijos gynybos ministras Itsunori Onodera nurodymą davė ketvirtadienį, tačiau apie tai nepranešė viešai, norėdamas išvengti neigiamų padarinių pirmą kartą per daugiau nei metus atnaujintoms Tokijo ir Pchenjano deryboms, rašė žiniasklaida.

Pasak šaltinio, I.Onodera nenurodė dislokuoti „Patriot“ raketų baterijų, kurios būtų paskutinis pasiruošimas siekiant atmušti kovinius užtaisus.

Anot žiniasklaidos, Šiaurės Korėjos ir Japonijos pokalbiai Pekine šią savaitę nedavė jokių apčiuopiamų rezultatų, tačiau buvo susitarta tęsti susitikimus.

„Rodong“ raketos paleidimas sutapo su JAV prezidento Baracko Obamos ir Japonijos bei Pietų Korėjos lyderių susitikimu Hagoje.

Japonijos eskadriniai minininkai su įdiegta "Aegis" technologija Japonijos jūroje pažangia radarų sistema gali aptikti taikinius ir raketomis juos numušti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.