Į Juodąją jūrą atplaukė amerikiečių eskadrinis minininkas

Į Juodąją jūrą įplaukė JAV karinio jūrų laivyno eskadrinis minininkas „Donald Cook“, kuriame įrengta priešraketinės gynybos sistema „Aegis“. Laivas plaukia palaikyti Ukrainos ir NATO sąjungininkų, praneša zn.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 10:50 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:06 PM

„Donald Cook“, raketinis eskadrinis minininkas, į Juodąją jūrą įplaukė antradienį – tai žingsnis, apie kurį buvo pranešta praėjusią savaitę“, - rašo „The Daily Telegraph“.

Anksčiau CNN televizija, nurodydama į Pentagono atstovus, pranešė, kad laivas turi atplaukti į Juodąją jūrą iki ketvirtadienio. Juo buvimu Pentagonas stengiasi pademonstruoti, kad JAV palaiko savo Rytų Europos sąjungininkus ir yra susirūpinę dėl Rusijos karių telkimu prie Ukrainos sienos.

Tikimasi, kad eskadrinis minininkas dalyvaus bendrose NATO narių karinių laivų pratybose Juodojoje jūroje ir aplankys keletą uostų.

Oficialus Pentagono atstovas Steve'as Warrenas anksčiau patvirtino, kad JAV karinis jūrų laivynas artimiausiomis dienomis pasiųs amerikiečių eskadrinį minininką į Juodąją jūrą, „kad užtikrintų mūsų sąjungininkus mūsų ištikimybe įsipareigojimams regione“.

Jis pabrėžė, kad šis sprendimas yra „tiesioginė dabartinės situacijos Ukrainoje pasekmė“, ir neatmetė galimybės, kad bus atlikti bendri mokymai ir su Ukrainos kariniu jūrų laivynu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.