Izraelio ministras perspėjo J.Kerry dėl „pasidavimo“ Iranui

Y.Steinitzas tvirtino, kad Izraelis neleis tokio scenarijaus.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-04-14 14:00, atnaujinta 2018-02-14 16:31

„Dalykai, kuriuos Kerry pasakė Kongrese, kelia susirūpinimą, jie stebina ir yra nepriimtini“, – visuomeniniam radijui sakė Yuvalis Steinitzas, kuris taip pat yra strateginių reikalų ministras.

„Stebime šias derybas susirūpinę. Mes neprieštaraujame diplomatiniam sprendimui, bet esame prieš tokį sprendimą, kuris yra visiškas pasidavimas Iranui ir kuriuo jis paliekamas prie branduolinės valstybės slenksčio“, – sakė jis.

Praėjusią savaitę kalbėdamas JAV Kongrese J.Kerry perspėjo, kad Iranas galėtų po dviejų mėnesių pasiekti pajėgumus pasigaminti pakankamai branduolinės medžiagos bombai, jeigu atnaujintų savo sustabdytą sodrinimo procesą.

Reaguodamas į pranešimus, kad tarptautinėse derybose su Iranu didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas laiko, per kurį Iranas galėtų pasigaminti branduolinių ginklų, pratęsimui iki 6-12 mėnesių, J.Kerry sakė, jog galutinis tikslas yra garantija, kad Iranas niekada nepasigamins atominės bombos, bet to proceso sulėtinimas būtų dabar esančios situacijos pagerinimas.

„Manau, teisinga sakyti, manau, kad šiandien tai žino visi – kad operuojame maždaug dviejų mėnesių laikotarpiu vadinamajam prasilaužimui“, – sakė J.Kerry.

„Tad nuo šešių iki 12 mėnesių – nesakau, kad tuo pasitenkintume – ... yra reikšmingai daugiau“, – pridūrė jis.

Y.Steinitzas tvirtino, kad Izraelis neleis tokio scenarijaus.

„Mes negalėsime priimti ... jokio susitarimo, kuriuo Iranas paliekamas per (kelis) mėnesius ar vienus metus nuo branduolinio ginklo“, – tvirtino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.