J.McCainas: „JAV turėtų apginkluoti Ukrainą“

Įtampai Rytų Ukrainoje toliau augant, įtakingas JAV senatorius Johnas McCainas pareiškė, kad Vašingtonas turėtų ryžtingiau reaguoti į vis agresyvesnius Rusijos veiksmus. Esą amerikiečiai turėtų pasiųsti ginklų į Ukrainą, o Rusijos ekonomiką prispausti naujomis sankcijomis, skelbia „CBSNews“.

J.McCainas griežtai kritikuoja B.Obamos administracijos neryžtingumą per krizę Ukrainoje.<br>AP nuotr.
J.McCainas griežtai kritikuoja B.Obamos administracijos neryžtingumą per krizę Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-14 11:12, atnaujinta 2018-02-14 16:36

Arizonos valstijai Kongrese atstovaujančio senatoriaus J.McCaino, kuris 2008 metais varžėsi su Baracku Obama dėl JAV prezidento posto, teigimu, dabartinė situacija yra JAV „nesugebėjimo ryžtingai ir prasmingai atsakyti į Vladimiro Putino surengtą Krymo aneksiją, kurią buvo galima nuspėti“.

J.McCainas neblogai sutaria su Ukrainos laikinąja valdžia ir tikina, kad jos atstovai pagrįstai jaučiasi pamiršti Amerikoje.

„Dėl Dievo meilės, turėtume jiems skirti bent lengvųjų ginklų, su kuriais jie galėtų gintis. Kol kas B.Obamos administracija to nepadarė. Be to, su Ukrainos vyriausybe nė nesidalinama žvalgybine informacija“, – teigė J.McCainas.

Politikas taip pat įsitikinęs, kad JAV ir Europos Sąjunga turėtų paskelbti „itin rimtas“ sankcijas Rusijai, net jei tai reikštų trumpalaikius finansinius praradimus.

„Tam tikros sankcijos tikrai pakenktų Rusijos ekonomikai, – tvirtino J.McCainas. – Juk tai iš esmės yra degalinė, apsimetanti valstybe“.

Arizonos senatorius, kuris yra Vietnamo karo veteranas, ypač griežtos kritikos negaili prezidentui B.Obamai ir valstybės sekretoriui Johnui Kerry – pastarieji vis ragina V.Putiną „deeskaluoti konfliktą“.

„Šiuo metu V.Putinas visu greičiu lekia autostrada, o jam nereikia už tokius veiksmus mokėti, – piktinosi J.McCainas. – O kur JAV prezidentas? Ar jis neturėtų ryžtingai prabilti? Ir argi jis nesakė, kad skelbs naujas sankcijas, jei Rusija po Krymo griebsis naujų veiksmų? Kol kas nieko negirdžiu“.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.