Sirijos prezidentas tvirtina įgijęs pranašumų kare

Kalbėdamas Damasko

B.al-Assadas tvirtino, jog trejus metus šalyje trunkantis pilietinis karas pasiekė „lūžio momentą“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.al-Assadas tvirtino, jog trejus metus šalyje trunkantis pilietinis karas pasiekė „lūžio momentą“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 14, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:29 PM

Pastaraisiais mėnesiais Damasko vyriausybinės pajėgos atsikovojo beveik visus sukilėlių užimtus miestus šalia Libano sienos ir užsitikrino strategiškai svarbaus greitkelio iš Sirijos pietų į šiaurę kontrolę.

„Tai lūžio taškas šioje krizėje“, - tikino prezidentas, pareiškęs, kad jo kariuomenė ir toliau kovos prieš „teroristus“.

Situaciją Sirijoje stebintys žmogaus teisių aktyvistai pranešė, kad kariuomenė sekmadienį toliau bombardavo sukilėlių pozicijas netoli Damasko, kur žuvo mažiausiai 20 žmonių. Sirijos valstybinė naujienų agentūra skelbia, kad per minosvaidžių ataką sostinėje žuvo 1 žmogus, dar 20 sužeista.

ITAR-TASS praneša, kad iki pirmadienio buvo sunaikinta 65 proc. cheminio ginklo atsargų, o paskutinė siunta šalį paliko balandžio 10 dieną. Nepaisant šių pasiekimų, penktadienį Sirijos Kafr Zitos kaime galimai įvykdyta dar viena dujų ataka, kurios metu žuvo du žmonės. Sukilėliai ir B.al-Assado vyriausybė dėl išpuolio kaltina vieni kitus.

Per daugiau kaip trejus metus Sirijoje vykstantį pilietinį karą jau žuvo apie 150 tūkst. šalies gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.