V.Putinas: „Rusija niekaip neprisidėjo prie įvykių Ukrainoje“

Po Minske vykusio

Baltarusijoje viešėjęs V.Putinas draugiškai bendravo su savo šalininkais - Kazachstano prezidentu Nursultanu Nazarbajevu (apsikabinęs) ir Baltarusijos lyderiu Aliaksandru Lukašenka.<br>AP nuotr.
Baltarusijoje viešėjęs V.Putinas draugiškai bendravo su savo šalininkais - Kazachstano prezidentu Nursultanu Nazarbajevu (apsikabinęs) ir Baltarusijos lyderiu Aliaksandru Lukašenka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 30, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:48 AM

Prezidentas pabrėžė, kad Rusija niekaip neprisidėjo prie to, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje. Jis kalbėjo ir apie naują prieš Rusiją nukreiptą sankcijų paketą: „Manau, kad vadinamasis pirmasis paketas yra neteisėtas ir nedraugiškas aktas Rusijos atžvilgiu - jis, be jokios abejonės, daro žalos JAV-Rusijos bei ES-Rusijos santykiams. Kalbant apie vadinamąjį antrąjį paketą - apskirtai nėra aišku, kas gi turėta mintyse“.

Kalbėdamas apie tai, kas vyksta Ukrainoje, V.Putinas nurodė, kad Rusija, kitaip nei mano Vakarai, prie situacijos neprisidėjo.

„Manau, kad mūsų partneriai bandė jėga išspręsti Ukrainoje kilusią krizę, o vėliau suprato, kur tokie veiksmai nuves, ir dabar ieško kaltų. Tačiau Rusijos čia nepainiokite. Mes girdime ir naujienų, neva šalyje veikia mūsų specialūs padaliniai ar instruktoriai. Pareiškiu: ten nėra nei rusiškų instruktorių, nei specialiųjų padalinių, nei karių - nieko ten nėra. Patys užvirė visą košę, o spręsti problemas nori mūsų rankomis“.

Laikraščio „Vedomosti“ žurnalistės paklaustas, kokių priemonių Rusija gali imtis prieš taikomas šaliai Vakarų sankcijas, Rusijos vadovas atsakė: „Rusijos Federacijos valdžia jau siūlė imtis atsakomųjų veiksmų. Aš manau, kad tokios būtinybės nėra. Tačiau jei tokia situacija tęsis ir toliau, žinoma, spręsime, kaip ir kas dirbs svarbiausiose Rusijos ekonomikos sektoriuose, pavyzdžiui, energetikoje“.

Tiesa, V.Putinas tikisi, kad kraštutinių priemonių visgi neprireiks. Juk apie sankcijas kalbantys pareigūnai puikiai supranta, kad šios žalos daro abiem pusėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.