Sirijos sukilėliai apleidžia savo paskutinę citadelę Homse

Situaciją Sirijoje stebinčių organizacijų aktyvistai praneša, kad prieš prezidento Basharo al-Assado režimą kovojantys sukilėliai pradėjo evakuotis iš Homso miesto senamiesčio, skelbia BBC.

Sukilėliai pradėjo evakuotis iš Homso miesto senamiesčio.<br>AP nuotr.
Sukilėliai pradėjo evakuotis iš Homso miesto senamiesčio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 7, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:44 AM

Sirijos rytinėje dalyje netoli Libano esantis Homsas yra strategiškai svarbioje vietoje, nes pro miestą eina nemažai kelių iš sostinės Damasko į Viduržemio jūros pakrantėje esančius miestus bei uostus. Miestą daugelis sukilėlių vadino „revoliucijos sostine“, nes B.al Assadui ištikimos pajėgos Homsą apsuptyje laikė dvejus metus.

Dėl apsupties nutraukimo ilgą laiką derėjosi Jungtinių Tautų (JT) ir Sirijos vyriausybės atstovai, o pasiekus susitarimą, trečiadienį šimtai sukilėlių ir jų šeimų narių bandė patekti į atvykusius autobusus, kurie juos turėjo išvežti iš Homso senamiesčio.

Apie kare įgytą persvarą prieš sukilėlius Sirijos prezidentas B.al Assadas kalbėjo dar balandžio pradžioje, susitikęs su Rusijos politiku Sergejumi Stepašinu. Balandžio 20 dieną prezidentas pirmą kartą po ilgo laiko viešai pasirodė už sostinės Damasko miesto ribų, šitaip demonstruodamas pasitikėjimą savo jėgomis, o po dviejų vyriausybė paskelbė apie birželį planuojamus prezidento rinkimus, nors šalyje jau trečius metus vyksta pilietinis karas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.