Rusija gąsdina, kad jos branduolinės pajėgos parengtos

Rusijos gynybos ministras

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-08 16:11, atnaujinta 2018-02-14 04:22

„Mūsų branduolinė triada yra palaikoma nuolatinės kovinės parengties, vykdomas jos planinis aprūpinimas šiuolaikiniais raketiniais kompleksais, pasižyminčiais didesniais koviniais pajėgumais“, – Rusijos naujienų agentūros citavo S.Šoigu pokalbį su V.Putinu.

Tuo metu Didžiosios Britanijos gynybos ministerija skelbia pasiuntusi karo laivą, kuris turės stebėti pernelyg arti šalies teritorinių vandenų priartėjusį Rusijos lėktuvnešį „Admirolas Kuznecovas“. Apie tai informuoja „Reuters“. 

Ministerijos atstovas spaudai pranešė, jog vienintelį Rusijos karinio laivyno lėktuvnešį seks eskadrinis minininkas „HMS Dragon“. 

„Laivas buvo aktyvuotas vakar, (trečiadienį. - Red.), kad pasitiktų „Admirolą Kuznecovą“ ir jį lydinčių laivų grupę“, - kalbėjo atstovas. 

„Admirolas Kuznecovas“ gali gabenti iki 26 kovinių naikintuvų ir 24 sraigtasparnių, Rusijos karinio jūrų laivyno pareigūnų tvirtinimu, laivas neseniai baigė savo misiją Viduržemio jūroje ir šiuo metu plaukia į savo uostą Severomorske, Kolos pusiasalyje. 

Dėl krizės Ukrainoje Rusijos karinių pajėgų provokacijos prieš Didžiąją Britaniją ir kitas šalis pastaruoju metu suintensyvėjo. Praėjusį mėnesį britų karališkųjų oro pajėgų naikintuvai dažnai kildavo perimti netoli Škotijos oro erdvės skrendančių Rusijos strateginių bombonešių, nors, Britanijos gynybos sekretoriaus Philipo Hammondo tikinimu, tokia praktika Londonui nėra naujiena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.