Irano lyderis Vakarų lūkesčius pavadino „idiotiškais“

Irano

Ajatola Ali Khamenei paragino Irano revoliucinę gvardiją vykdyti masinę raketų gamybą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ajatola Ali Khamenei paragino Irano revoliucinę gvardiją vykdyti masinę raketų gamybą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 12, 2014, 10:43 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:33 AM

Ajatola Ali Khamenei paragino Irano revoliucinę gvardiją vykdyti masinę raketų gamybą, ir sakė, jog branduolinės derybos yra netinkama vieta diskutuoti apie Teherano gynybos programą ar spręsti sankcijų, kurios daro didžiulę žalą Irano ekonomikai, problemą.

„Jie tikisi, kad mes apribosime mūsų raketų programą, o tuo pat metu nuolat grasina Iranui kariniais veiksmais“, - sakė A.Khamenei per apsilankymą Revoliucinės gvardijos organizuotoje aeronautikos mugėje.

„Tai kvailas, idiotiškas lūkestis... Revoliucinė gvardija neabejotinai turi įgyvendinti savo programą ir negali būti patenkinta esamu lygiu. Jai derėtų vykdyti masinę gamybą. Tai pagrindinė visų karinių pareigūnų pareiga“, - aiškino ajatola, kurį citavo naujienų agentūra IRNA.

Iranas kartu su JAV, Didžiąja Britanija, Prancūzija, Vokietija, Kinija ir Rusija antradienį susitiks Austrijos sostinėje pamėginti išspręsti nesutarimų dėl to, kaip rasti išeitį iš ilgai trunkančios aklavietės dėl tarptautinės bendrijos įtarimų, kad šiitiška respublika siekia pajėgumų, reikalingų pasigaminti branduolinį ginklą.

Nors raketos nėra derybų dėl Irano branduolinės programos dėmesio centre, Vakarų šalys norėtų, kad šis klausimas būtų aptartas branduolinėse diskusijose, kuriose daugiausia kalbama apie skiliosios medžiagos branduoliniams užtaisams gamybą.

Irano raketų programa yra viena didžiausių Artimuosiuose Rytuose, skirta atremti galimus Jungtinių Valstijų bei kitų priešininkių, tokių kaip Izraelis, smūgius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.