Rusijos televizija naudojo garsiąją smegenų plovimo priemonę

Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė, kad Rusijos televizija „Rossija-24“, pranešdama apie gegužės 2-osios įvykius Odesoje, naudojo „25-ojo kadro“ technologiją. Ištyrus televizijos transliuotą video medžiagą, rasta panaudota tarptautiniu mastu uždraustų psichologinio poveikio auditorijai priemonių, rašo zn.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 6:05 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:26 PM

Žurnalistams Saugumo tarnybos spaudos centro vadovė Marina Ostapenko pademonstravo iškoduotą kanalo „Rossija-2“ siužetą apie Profsąjungų rūmų gaisrą Odesoje. Viename iš „stop kadrų“ matyti užrašas „padegė Dešinysis sektorius“, o kitame - „žmones žudė banderovcai“.

Panašūs užrašai randami „stop kadruose“ iš siužetų apie įvykius Donecko ir Luhansko apskrityse: „Dešinysis sektorius žudo“, „Nacionalinė gvardija – žudikai“.

Pasak M.Ostapenko, šiuo metu tiriamos galimybės teisiniu lygmeniu reaguoti į šiuos ir kitus manipuliacijos faktus.

Pasak psichologės Oksanos Serbinenko, 25-asis kadras – gana sena technologija. Šis ir kiti manipuliaciniai metodai, naudojami Rusijos kanalų, neigiamai atsiliepia jau susiformavusių asmenybių psichikai, tačiau ypač didelį poveikį turi vaikams.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?