Iranas prakalbo apie branduolinę programą

Iranas pirmą kartą iš dalies atsakė į susirūpinimą dėl jo branduolinės

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-23 21:09, atnaujinta 2018-02-13 14:15

Teheranas, vykdydamas laikinąjį lapkričio susitarimą, pateikė JT atominės priežiūros įstaigai informaciją apie detonatorius, kuriuos galima panaudoti branduoliniuose ginkluose, nurodoma TATENA pranešime, kurį matė AFP.

Naujienų agentūra „Reuters“, pažymėdama, kad Iranas, vykdydamas laikinąjį susitarimą su pasaulio galiūnėmis, žymiai sumažino savo branduolinių medžiagų atsargas, pagaliau prisidėjo prie jau daug metų TATENA reikšto reikalavimo tirti įtariamus Teherano darbus branduolinės bombos gamybos srityje.

TATENA ketvirčio ataskaitoje pateikiami duomenys, tikėtina, bus palankiai sutikti šešiose pasaulio galiūnėse, kurios siekia susitarti su Iranu, kad baigtųsi dešimtmečiais besitęsę ginčai dėl šios šalies branduolinės programos.

Teheranas tebeneigia Vakarų kaltinimus, kad Irane siekiama sukurti pajėgumus branduoliniams ginklams gaminti.

Anot AFP, per techninius susitikimus balandžio pabaigoje ir šią savaitę Teherane, Iranas pateikė „informaciją ir paaiškinimus, taip pat parodė dokumentus, kuriais pagrindžiamas poreikis naudoti EBW (Explosive Bridge Wire) detonatorius“, – sakoma TATENA generalinio direktoriaus Yukiya Amano pranešime šalims, šios organizacijos narėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.