Tarp Donecko separatistų įvyko skilimas

Tarp Ukrainos Donecko srities separatistų įvyko skilimas. Vieni norėjo visiškai sutrikdyti Donecko milicijos darbą, kiti pasisakė prieš. Apie tai pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heranščenka, komentuodamas Donecko srities milicijos valdybos pastato šturmą, rašo liga.net.

Per apskrities milicijos pastato šturmą antradienį Donecke žuvo vienas milicininkas, du patyrė sunkias traumas.<br>AP nuotr.
Per apskrities milicijos pastato šturmą antradienį Donecke žuvo vienas milicininkas, du patyrė sunkias traumas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 11:11 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:46 AM

Pasak A.Heraščenkos, viena grupė, vadovaujama „Bes“ („Velnio“), norėjo visiškai sutrikdyti Donecko milicijos darbą. Kita grupuotė, suprasdama, kad tai galutinai iššauks negatyvias vietos gyventojų nuostatas prieš kovotojus, pasisakė prieš „Bes“ veiksmus.

„Ten yra šioks toks balansas, kai viena dalis teroristų supranta, kad milicijos sunaikinti negalima, o kita, valdoma daugiausiai iš Maskvos, vykdo Rusijos generalinio štabo iš Federalinės saugumo tarnybos nurodymus“, - pareiškė A.Heraščenka.

Jis taip pat pabrėžė, kad ukrainiečių milicininkai Donecke turėjo tiktai minimalų kiekį ginklų kovai su užgrobėjais ir banditais. „Ginklai dar balandį buvo išvežti iš Donecko“, - sakė VRM vadovo patarėjas.

Per apskrities milicijos pastato šturmą antradienį Donecke žuvo vienas milicininkas, du patyrė sunkias traumas.

Rusijos naujienų portalas newsru.com rašo, kad skilimas tarp Donecko separatistų įvyko, kai vienas iš srityje veikiančių būrių, vadovaujamų Igorio Bezlero, pravarde „Bes“, atsisakė paklusti pripažintam ginkluotų aktyvistų lyderiui ir užėmė milicijos pastatą. Separatistų atstovai buvusį bendražygį ir jo kovotojus išvadino teroristais ir ketino juos sunaikinti, bet galiausiai paleido.

Kai kurie šaltiniai tvirtina, kad I.Bezleras norėjo surengti perversmą ir imti vadovauti visiems Donecko ginkluotiems separatistams. Jo būrys niekam nepaklūsta ir separatistų valdžiai visaip trukdo tartis su Ukrainos armija.

Teigiama, kad I.Bezlero būrys užėmė Donecko milicijos pastatą, susirėmęs su kitais separatistais, ginkluotas susirėmimas truko apie dvi valandas. Po jo I.Bezleras ir jo žmonės pasitraukė iš pastato ir pasislėpė.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.