Rusija per dvi dienas gali pradėti „taikdarių“ misiją Ukrainoje

Rusija per artimiausias dvi dienas gali pradėti „taikdarišką“ misiją Ukrainos Rytuose. Apie tai pranešė šaltinis, artimas Rusijos Užsienio reikalų ministerijos vadovybei, rašo portalas pravda.com.ua, remdamasis znak.com informacija.

Pasak šaltinio, taikdariška misija iš Rusijos pusės jau yra parengta.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Pasak šaltinio, taikdariška misija iš Rusijos pusės jau yra parengta.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 12:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:57 AM

„Yra toks planas... Situacija sudėtinga. Prieš dvi dienas Petro Porošenkai pasiūlė „įšaldyti“ konfliktą Donecko ir Luhansko srityse keletui mėnesių, kad „savigynos būriai“ ir Ukrainos armija vienu metu nutrauktų ugnį. Rusija savo ruožtu nepripažintš Donecko liaudies respublikos ir Luhansko liaudies respublikos“, - sakė šaltinis.

„Porošenka šito plano nepriėmė, kiekvieną dieną žūsta taikūs gyventojai. Taikdariška misija iš Rusijos pusės parengta; jeigu ji įvyks, tai keletas Rusijos dalinių tiesiog suformuos apsaugos žiedus aplink didelius miestus, kad užtikrintų taikių gyventojų saugumą“, - pridūrė jis.

Į klausimą, kodėl tuomet Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kreipėsi į Federacijos tarybą prašydamas atšaukti vasarį duotą leidimą naudoti Rusijos karines pajėgas Ukrainos teritorijoje, šaltinis atsakė, kad tai buvo reikalinga V.Putino deryboms Austrijoje, kad P.Porošenkai pademonstruotų geranoriškumą.

„Galutinis sprendimas nepriimtas, bet situacija labai sudėtinga“, - užbaigė šaltinis.

Znak.com tvirtina, kad jų šaltinis iš Rusijos Užsienio reikalų ministerijos – labai patikimas, anksčiau jo suteikta informacija visada pasitvirtindavo.

Be to, kaip tam tikrą patvirtinimą apie momento rimtumą liudija tai, kad Valstybės Dūmos deputatams buvo liepta artimiausias keletą dienų po sesijos pabaigos niekur iš Maskvos neišvažiuoti, nes galimas nepaprastasis posėdis.

Tiesa, gali būti, kad tai buvo Maskvos kontroliuojama sinformacijos nutekinimas, siekiant padaryti poveikį Ukrainos valdžiai ir priversti P.Porošenką paskelbti naujas paliaubas šalies rytuose.

Informacija pasirodė iš karto po to, kai liepos 3 d. P.Porošenka pareiškė neatmetantis galimybės tam tikromis sąlygomis paskelbti naujas paliaubas.

Oficialiai Rusija be JTO sankcijos negali įvesti taikdarių. Tačiau Maskva ne kartą vykdė šiurkščias operacijas, ignoruodama tarptautinę bendruomenę.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.