Džihadistai toliau griauna istorines šventyklas ir mečetes

Džihadistai išplatino nuotraukas, kuriose užfiksuotos griaunamos šiitų šventyklos ir mečetės. Skaičiuojama, kad „Islamo valstybę“ norintys sukurti teroristai jau spėjo sunaikinti apie dešimtį senovinių maldos namų savo kontroliuojamoje teritorijoje vakarų Irake, rašo „Daily mail“.

Džihadistai jau spėjo sunaikinti apie dešimtį senovinių maldos namų savo kontroliuojamoje teritorijoje vakarų Irake.<br>AP nuotr.
Džihadistai jau spėjo sunaikinti apie dešimtį senovinių maldos namų savo kontroliuojamoje teritorijoje vakarų Irake.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2014, 8:37 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:11 AM

Nuotraukos, kuriose griūna Mosulo ir Tal Afaro miestų pastatai, buvo patalpintos svetainėje, kurioje dažnai skelbiamos oficialios „Islamo valstybę“ planuojančių įkurti radikalų naujienos.

Dalyje nuotraukų užfiksuoti sienas verčiantys buldozeriai, kitose – susprogdinti į dulkes ir skeveldras virstantys pastatai. Mosulo ir tal Afaro miestų gyventojai žinias apie maldos namų griovimą patvirtino.

Sunitų musulmonų atšakos atstovai šiitus laiko eretikais ir jų maldos namus vadina „pagonių šventyklomis“.

„Mums labai liūdna, kad buvo sugriautos šventovės, kurias paveldėjome iš savo tėvų ir protėvių“, – sakė 51 metų Mosulo gyventojas, vardu Ahmedas.

Mosulo miestas Ninevės valstijoje, kuriame gyvena apie 2 mln. žmonių buvo užimtas praėjusį mėnesį. Tai buvo įvykdyta praėjus 5 dienoms po to, kai Abu Bakr al-Baghdadi vadovaujama džihadistų grupuotė paskelbė žadanti sukurti „Islamo valstybę“ - kalifatą.

Neseniai internete buvo išplatinta A.B.al Baghdadi viešai pasakyta kalba, kurioje jis kreipėsi į savo pasekėjus prašydamas pasitikėjimo ir palaikymo toliau įgyvendinant kalifato atkūrimo planus.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.