Trečią Izraelio antskrydžių kampanijos dieną - 20 aukų

Per Izraelio antskrydžius Gazos Ruože ketvirtadienį, trečią

Izraelio vyriausybės teigimu, aviacijos reidais Gazos ruože siekiama užkirsti kelią raketų atakoms prieš Izraelio miestus.<br>AP nuotr.
Izraelio vyriausybės teigimu, aviacijos reidais Gazos ruože siekiama užkirsti kelią raketų atakoms prieš Izraelio miestus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 9:06 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:36 AM

Izraelio raketai ketvirtadienį pataikius į automobilį Gazos Ruožo šiaurėje žuvo trys palestiniečiai, pranešė greitosios pagalbos tarnybos atstovas. 

Taikinys buvo „civilinis automobilis“ Džabalijos mieste, sakė Ashrafas al Qudra

Bendrai per antradienį pradėtą izraeliečių operaciją „Apsauginė riba“ („Protective Edge“), kuria siekiama nutraukti Izraelio teritorijos apšaudymą raketomis ir kuri yra didžiausia karinė kampanija prieš Gazos Ruožą nuo 2012 metų, jau žuvo 70 žmonių. 

Izraelio armija pranešė, kad praėjusią naktį atakavo daugiau kaip 300 „Hamas“ taikinių ir kad nuo operacijos pradžios šiam islamistų judėjimui smogė 750 kartų. 

Greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra sakė, kad ketvirtadienį anksti ryte smūgis iš oro buvo suduotas kavinei Chan Jūniso mieste, kurioje žuvo aštuoni ir buvo sužeista dar mažiausiai 15 žmonių. 

Per antrą smūgį Nuseirato pabėgėlių stovyklai centrinėje Gazos Ruožo dalyje bomba pataikė į Raedo Shalato  namą – per šį incidentą žuvo jis pats ir buvo sužeisti dar keli žmonės, sakė A.al Qudra. 

Per tolesnius smūgius dviem namams Chan Jūnise žuvo keturios moterys ir keturi vaikai, nurodė jis. 

Išaušus per naują Izraelio smūgį iš oro automobiliui Gazos miesto vakaruose žuvo trys ir buvo sužeisti dar keturi žmonės. 

Po to, kai Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu perspėjo dėl dar griežtesnių veiksmų, naktį sprogimai buvo girdimi visame Gazos Ruože. 

Trečiadienį per Izraelio smūgius iš oro žuvo 29 palestiniečiai, o antradienį – 21.   

Bendras per kampaniją „Apsauginė riba“ žuvusių žmonių skaičius yra 70. Tarp žuvusiųjų yra mažiausiai 11 moterų ir 18 vaikų, rodo AFP duomenys, grindžiami medikų informacija. 

Jokie izraeliečiai kol kas nežuvo, bet „Hamas“ pademonstravo savo galią leisdamas raketas į Izraelio teritoriją, kur pavojaus sirenos gaudė ir tokiuose toli nuo Gazos Ruožo esančiuose miestuose kaip Tel Avivas, Jeruzalė ir Haifa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.