Luhanskas po apšaudymo: lavonai gatvėse ir gedulas mieste

Po pirmadienio popietę įvykdyto artilerijos apšaudymo Rytų Ukrainoje esančiame Luhanske žmonės bijo eiti iš savo namų. Mieste skelbiamas trijų dienų gedulas. Pranešama, kad vien tik per pastarąisas kelias dienas Luhanse žuvo 17 civilių gyventojų, dar 73 buvo sužeisti, praneša portalas liga.net.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:41 PM

Pasak Luhansko miesto administracijos vadovo Serhijaus Kravčenko, nuo antradienio mieste skelbiamas gedulas. Tiesa, separatistų įkaitu tapusiame Luhanske ir taip be jokių nurodymų tvyro gedulo nuotaikos bei įtampa. Nuolatiniai susišaudymai su Ukrainos kariais ir taip buvo įbauginę miestiečius, tačiau didžiausią siaubą teko patirti pirmadienio popietę, kai viename daugiaaukščių gyvenamųjų namų kvartale buvo surengtas artilerijos apšaudymas.

Liudininkų teigimu, sviediniai krito gatvėse, ant automobilių, gyvenamųjų namų, net vaikų žaidimų aikštelėse. Į miesto ligonines buvo nugabenti dešimtys skeveldrų sužeistų žmonių, kai kuriems jų buvo nutrauktos galūnės, sutrupinti kaulai, o mažiausiai 8 žmonėms jau niekas nebegalėjo padėti. Tarp žuvusiųjų - vienas kūdikis. Mažiausiai 52 žmonės kreipėsi į medikus dėl apšaudymo metu patirtų sužeidimų. Iš viso smarkiai apgadinti 24 pastatai, tarp jų - daugiabučiai namai.

Kas įvykdė apšaudymą kol kas neaišku. Abi konflikto pusės, žinoma, kaltina viena kitą. Separatistai tikina, kad būtent Ukrainos artilerija apšaudė miestą. Tuo tarpu ukrainiečiai tvirtina, kad vietos gyventojus prieš Ukrainos pajėgas sukurstyti siekiantys separatistai, kuriems nesiseka paskelbta mobilizacija, iš raketinių sistemų „Grad“ apšaudė miestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.