Mandagus Izraelio bombardavimas: pirma pasibeldžia, tada griauna

Izraelis išplės jau savaitę vykdomą karinę kampaniją Gazos Ruože, jeiguteroristinė organizacija „Hamas“ atsisakys priimti Egipto pasiūlytą paliaubų planą. Taip perspėjo Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu. Oro kampaniją prieš taikinius Gazoje sustabdęs Izraelis gali ją atnaujinti bet kurią akimirką. Palestiniečiai jau žino ko laukti.

Prieš smogiant tikromis bombomis į teroristų namus ar sandėlius iš pradžių taikomasi imitacine bomba.<br>"Reuters" nuotr.
Prieš smogiant tikromis bombomis į teroristų namus ar sandėlius iš pradžių taikomasi imitacine bomba.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2014, 2:15 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:31 PM

Antskrydžių metu prieš taikinius Gazos Ruože Izraelis naudoja keistą, tačiau civilių aukų išvengti kartais padedančią taktiką, skelbia "Snafu". Paviešintame įraše matyti, kaip veikia Izraelio taktika.

Iš pradžių lėktuvai virš taikinių zonos išmeta daug lapelių, kuriuose palestiniečiai perspėjami palikti žinomus "Hamas" narių namus. Bet tai - ne vienintelis perspėjimas.

Antskrydžių metu į pastatus, kuriuose, kaip spėjama slepiasi teroristai arba laiko savo ginkluotę, taikomasi bombomis, kuriose nėra sprogmenų. Vien kinetine jėga į taikinį smogusi bomba sudrebina pastatą ir tokiu būdu jame esantys žmonės perspėjami, kad namą greitai sulygins su žeme. Po kelių minučių pataiko antra bomba, kurioje esantis kelių šimtų kilogramų sprogmenų užtaisas namą nušluoja.

Parengė Julija Melkova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.