Izraelis ir „Hamas“ susitarė dėl dar vienų paliaubų?

Izraelis ir radikalus islamo

Izraelis ir radikalus islamo judėjimas „Hamas“, Izraelio duomenimis, susitarė dėl paliaubų nuo penktadienio 05.00 val.<br>AFP nuotr.
Izraelis ir radikalus islamo judėjimas „Hamas“, Izraelio duomenimis, susitarė dėl paliaubų nuo penktadienio 05.00 val.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-17 16:25, atnaujinta 2018-02-11 21:58

Prieš tai ketvirtadienį nuo 10.00 iki 15.00 val. pradėjo galioti laikinos paliaubos. Izraelis paskelbė, kad tuo metu neatakuos taikinių Gazos ruože. Tačiau jei „Hamas“ ar kokia kita teroristinė organizacija pasinaudos „humanitariniu langu“, kariuomenė esą į tai reaguos.

Norėdamas sustabdyti raketas iš Gazos ruožo, Izraelis liepos 8-ąją pradėjo oro antskrydžius prieš taikinius šioje palestiniečių teritorijoje. Iki ketvirtadienio jie nusinešė mažiausiai 230 palestiniečių gyvybių. Nuo kovingųjų palestiniečių paleistos raketos žuvo vienas izraelietis.

 „Hamas“ atsisakė patvirtinti šį pranešimą. Judėjimo atstovas Fawzi Barhumas (Fauzis Barhumas) sakė: „Mes neturime informacijos apie šį susitarimą“. 

Galimas persilaužimas buvo pasiektas prasidėjus dešimtai didelės konfrontacijos tarp Izraelio ir „Hamas“ dienai. Didžiausios per penkerius pastaruosius metus kovos Gazos Ruože ir jo apylinkėse jau pareikalavo 231 gyvybės šioje palestiniečių teritorijoje ir tik vienos – Izraelyje. 

Trapus penkių valandų ugnies nutraukimas humanitariniais sumetimais, kurį paskelbti ragino Jungtinės Tautos (JT), įsigaliojo 7 val. Grinvičo (10 val. Lietuvos) laiku, bet po dviejų valandų Izraelyje nukrito trys iš Gazos Ruožo iššauti minosvaidžio sviediniai, pranešė armija. „Hamas“ paneigė, kad buvo paleisti kokie nors sviediniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.