Izraelis plečia sausumos operaciją - palestiniečiai traukiasi

Daugiau negu 60 palestiniečių žuvo sekmadienį, Izraelio pajėgoms bombarduojant

Izraelio armija tęsia bombardavimus.<br>Reuters nuotr.
Izraelio armija tęsia bombardavimus.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-20 11:42, atnaujinta 2018-02-11 20:47

Dėl didelio sekmadienį žuvusių žmonių skaičiaus Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK) paragino konflikto šalis skubiai sudaryti abiem pusėms priimtiną paliaubų susitarimą ir bent laikinai nutraukti ugnį, kad greitosios pagalbos darbuotojai galėtų išvežti aukų palaikus ir sužeistuosius. 

Į tą chaoso apimtą rajoną išvažiavo daugybė greitosios pagalbos automobilių, skubančių išnaudoti trumpą ramybės laikotarpį, sakė vienas naujienų agentūros AFP korespondentas. 

Tačiau šūviai atsinaujino greičiau negu po valandos, o Izraelis apkaltino Gazos Ruožą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojus pažeidus paliaubų susitarimą. Žydų valstybė pareiškė, kad jos pajėgos „reaguoja atitinkamai“. 

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki Moonas sekmadienį Kataro sostinėje Dohoje pradeda tarpininkavimo misiją konflikte tarp Izraelis ir „Hamas“. Po to jis vyks į Kuveitą, Kairą, Jeruzalę, Ramalą Vakarų krante ir Jordanijos sostinę Amaną. Kelionės tikslas yra padėti Izraeliui ir palestiniečiams nutraukti smurtą. 

Pastarąją eskalaciją sukėlė trijų izraeliečių paauglių pagrobimas ir nužudymas bei spėjamas kerštas už tai - nužudytas palestiniečių berniukas. 2012-aisiais pasiektos paliaubos tarp Izraelio ir „Hamas“ tada galutinai žlugo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?