Libijoje per mūšį dėl oro uosto žuvo mažiausiai 47 žmonės

Islamistų vadovaujamos

Per susirėmimus, prasidėjusius liepos 13-ąją ir privertusius uždaryti Tripolio tarptautinį oro uostą, dar 120 žmonių buvo sužeisti.<br>AP nuotr.
Per susirėmimus, prasidėjusius liepos 13-ąją ir privertusius uždaryti Tripolio tarptautinį oro uostą, dar 120 žmonių buvo sužeisti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2014, 9:01 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:27 PM

Per susirėmimus, prasidėjusius liepos 13-ąją ir privertusius uždaryti Tripolio tarptautinį oro uostą, dar 120 žmonių buvo sužeisti.

Europos Sąjunga (ES) sekmadienį pasmerkė naują smurto protrūkį, praėjus dviem dienoms po to, kai žlugo paliaubos su oro uostą kontroliuojančiais kovotojais. Kaip praneša vietos žiniasklaida, tie susirėmimai pareikalavo penkių civilių gyvybių.

Islamistų vadovaujamų kovotojų koalicija sekmadienį šturmavo oro uostą, o vėliau susirėmimai išplito palei kelią į sostinę.

Iki sekmadienio vakaro kautynės oro uosto prieigose aprimo, apsaugos pareigūnas Al Jilani al Daheshas sakė naujienų agentūrai AFP. Tačiau įvykių liudininkai nurodė, kad susirėmimai tęsėsi vakariniuose sostinės priemiesčiuose.

Oro uostas šį rytą buvo atakuotas minosvaidžių sviediniais, raketomis ir tankų ugnimi, – Al Jilani al Daheshas sakė AFP. – Šis bombardavimas buvo iki šiol intensyviausias.“

Pasak jo, oro uostą kontroliuojantys kovotojai, kurių būstinė yra az Zintano miestas į pietvakarius nuo sostinės, islamistų laikomi vyriausybės liberaliosios frakcijos ginkluotuoju sparnu, atsakė smarkia ugnimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.