Ukraina spaudžia į kampą sukilėlius ir žada sankcijas Rusijai

Skelbs sankcijas

Ukrainos premjeras A.Jaceniukas žada sankcijas teroristus remiančiai Rusijai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos premjeras A.Jaceniukas žada sankcijas teroristus remiančiai Rusijai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2014, 1:50 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:08 PM

Pasak vietos gyventojų, separatistų kovotojai, siekiantys Donbaso regiono nepriklausomybės nuo Ukrainos, išrausė apkasus Donecko centre prie pagrindinio universiteto komplekso, kurio studentų bendrabučiuose jie yra įsikūrę.

Ukrainos pajėgos privertė sukilėlius atsitraukti į dvi jų pagrindines tvirtoves – Donecką ir Luhanską – užimdamos aplinkinius kaimus ir priemiesčius bei mėgindamos išstumti kovotojus.

„Donecke sukilėliai masiškai paliko savo pozicijas ir išvyko į centrinę miesto dalį, – sakoma Kijevo vyriausybės pajėgų vykdomos „antiteroristinės operacijos“ štabo pranešime. – Neatmestina, kad tokie veiksmai galbūt atspindi besiplečiančią paniką ir mėginimus palikti kovos veiksmų zoną.“

Gyventojai sakė naktį girdėję artilerijos šūvius, o vienas sviedinys pataikė į mieste esantį chemijos fabriką, sukeldamas jame gaisrą.

Taip pat pranešama apie praeitą naktį vykusius susirėmimus Luhanske, nurodė Kijevo pareigūnai.

Skelbs sankcijas

Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas trečiadienį pareiškė, kad Kijevas paskelbs sankcijas Rusijos fiziniams ir juridiniams subjektams, kurie tiesiogiai arba netiesiogiai remia Ukrainos rytuose veikiančius „teroristus“. 

Per ministrų kabineto posėdį jis sakė įkūręs specialų komitetą, kuris per 10 dienų turės pateikti asmenų ir bendrovių, kuriems bus taikomos baudžiamosios priemonės, sąrašą. Premjeras nepateikė detalių, kokios sankcijos bus taikomos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo