Norvegija skelbia pavojų dėl galimo teroro akto

Norvegija ėmėsi nepaprastųjų

Norvegija ėmėsi nepaprastųjų saugumo priemonių, kai buvo informuota apie teroro ataką.<br>Reuters nuotr.
Norvegija ėmėsi nepaprastųjų saugumo priemonių, kai buvo informuota apie teroro ataką.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2014, 12:56 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:32 PM

Vidaus žvalgybos tarnyba (PST) „neseniai gavo informacijos, kad grupė ekstremistų iš Sirijos galbūt planuoja teroro ataką Norvegijoje“, – sakė PST vadovė Benedicte Bjoernland.

Ji pažymėjo, kad grėsmė „nekonkreti“, tačiau „tikėtina“ ir pridūrė, jog tą išpuolį gali būti mėginama įvykdyti artimiausiomis dienomis.

Norvegija jau patyrė du teroro išpuolius 2011 metais, kai kraštutinės dešinės ekstremistas Andersas Behringas Breivikas  vyriausybiniame Oslo kvartale ir Utiojos saloje nužudė 77 žmones. Tarp aukų buvo daug vaikų ir jaunuolių, stovyklavusių Darbininkų partijos vasaros stovykloje Utiojoje. 

Dėl galimo naujo pavojaus Norvegijos policija stiprina pajėgas oro uostuose, stotyse ir pasienio perėjose. 

Remiantis PST praėjusio mėnesio duomenimis, apie 50 žmonių išvyko iš Norvegijos į Siriją kaip užsienio kovotojai, pusė jų dabar jau yra grįžę, informavo naujienų agentūra AP. 

PST vadovė B. Bjernland, paskelbdama apie pavojų per spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo teisingumo ir saugumo ministras Andersas Anundsenas  ir policijos vadas Vidaras Refvikas , neįvardino konkrečių taikinių. 

Anot V. Bjernland, PST „neseniai gavo informacijos, kad grupė ekstremistų iš Sirijos galimai planuoja teroristinį išpuolį Norvegijoje“. 

Europos šalys, tarp jų - Didžioji Britanija ir Prancūzija, įspėjo dėl islamistų savanorių, kurie grįžę iš Sirijos konflikto gali rengti atakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.