Rusijos karys: „Visą naktį bombardavome Ukrainą“

Tai ką slepia Rusija ir jos remiami teroristai Rytų Ukrainoje, išduoda patys Rusijos kariai, socialiniuose tinkluose besigiriantys kaimyninės valstybės bombardavimu.

Rusijos karys pripažino savo šalies agresiją prieš Ukrainą.<br>"Vkontakte" nuotrauka
Rusijos karys pripažino savo šalies agresiją prieš Ukrainą.<br>"Vkontakte" nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2014, 9:37 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:43 PM

„Visą naktį bombardavome Ukrainą“, - tokią naujieną ir nuotraukas iš karo lauko socialiniame tinkle „Vkontakte“ paskelbė Rusijos ir Ukrainos pasienyje esantis karys Vadimas Grigorjevas, praneša naujienų portalas liga.net.

Nuotraukose matomos patrankos, panaudotų sviedinių gilzės, jo tarnybos draugai.

Nuotraukos padarytos Rostovo srityje, Matvejevo-Kurgansko rajone, prie pat Ukrainos pasienio.

Šiai informacijai pasirodžius viešumoje iš socialinio tinklo buvo pašalintos nuotraukos, o po to ir visas kario profilis.

Ukraina teigia, kad Rusijos kariuomenė jos pajėgas pasienyje apšaudo kiekvieną dieną. Iš Rusijos numušinėjami ir kariniai Ukrainos lėktuvai.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai Rusijos kariai socialiniuose tinkluose išsiduoda apšaudantys Ukrainą. Anksčiau vienas muitininkas internete paskelbė Rusijos šarvuotos technikos, kertančios sieną, nuotraukas. Jis pripažino niekada neįsivaizdavęs, kad per jo pasienio punktą važinės tankai ir šarvuočiai.

Naujienų agentūros taip pat praneša, kad artilerijos šaudymas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį buvo girdimas prorusiškų sukilėlių kontroliuojamo Ukrainos rytinio Donecko miesto pietų ir šiaurės vakarų rajonuose, o vienas priemiestis liko be elektros, vyriausybės pajėgoms tęsiant puolimą prieš separatistus.

Sukilėliai nurodė pašalinti visus automobilius iš aikštės prie traukinių stoties, o vietos pareigūnai pranešė, jog buvo apgadintos dešimtys elektros pastočių, todėl be šviesos liko vakarinis Petrovsko rajonas.

Ukrainos armija privertė sukilėlius atsitraukti į jų pagrindines tvirtoves Donecką ir Luhanską, užimdami tuos miestus supančias gyvenvietes ir priemiesčius. Pareigūnai sakė, kad kovotojai toliau traukiasi iš pozicijų aplink tuos miestus. „Stebimas tolesnis ugnies pozicijų stiprinimas ir įrengimas, taip pat šarvuotųjų mašinų judėjimas miesteliuose aplink Donecką, Horlivkoje ir Ilovaiske“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame Ukrainos kariškių pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.