Norvegijos policija: teroristai jau traukia mūsų šalies link

Grupė islamistų kovotojų, planuojančių surengti išpuolių Vakarų šalyse, jau yra

Grupė islamistų kovotojų, planuojančių surengti išpuolių Vakarų šalyse, jau yra išvykę iš Sirijos ir tikriausiai keliauja į Norvegiją<br>Reuters nuotr.
Grupė islamistų kovotojų, planuojančių surengti išpuolių Vakarų šalyse, jau yra išvykę iš Sirijos ir tikriausiai keliauja į Norvegiją<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:45 PM

Ginkluoti Norvegijos policijos pareigūnai patruliavo svarbiuose objektuose, įskaitant oro uostus ir traukinių stotis, kai policijos žvalgybos padalinys ketvirtadienį nurodė gavęs patikimos informacijos, kad artimiausiomis dienomis šalyje gali būtų mėginama įvykdyti teroro ataką.

„Gavome informacijos, kad grupė kovotojų išvyko iš Sirijos, siekdami įvykdyti teroro ataką Vakaruose, o Norvegija buvo konkrečiai paminėta tarp jų taikinių“, – Policijos saugumo tarnybos vyriausiasis analitikas Jonas Fitje Hoffmannas penktadienį sakė televizijai TV2.

J.F.Hoffmannas nenurodė, ar tie kovotojai turi kokių nors ryšių su Norvegija ir ar jie priklauso šalies musulmonų bendruomenei.

Nedidelė Norvegijoje gyvenusių kovotojų grupė, įgijusių patirties įvairiuose konfliktuose visame pasaulyje, tapo didžiausia grėsme šiai šaliai. Policija anksčiau buvo paskelbusi, kad pastaraisiais metais į pilietinį karą Sirijoje yra išvykę apie 50 tokių kovotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto