Separatistai pagrasino neprileisti ESBO prie lėktuvo nuolaužų

„Donecko liaudies respublikos“

„Donecko liaudies respublikos“ separatistai pagrasino neprileisti stebėtojų prie numušto Malaizijos lėktuvo katastrofos vietos.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Donecko liaudies respublikos“ separatistai pagrasino neprileisti stebėtojų prie numušto Malaizijos lėktuvo katastrofos vietos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-29 22:49, atnaujinta 2018-02-11 15:53

ESBO skirtame elektroniniame laiške separatistai taip pat pagrasino nutraukti bendradarbiavimą su organizacija, kuri iki šiol buvo pagrindinė tarpininkė derantis dėl leidimo tarptautiniams ekspertams pradėti tyrimą avarijos vietoje.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, telefonu bendravęs su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry, pritarė kovinių veiksmų nutraukimo būtinybei aplink lėktuvo liekanas.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos paviešintame pranešime tvirtinama, kad Maskva ir Vašingtonas „pritaria Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijai (...) dėl tarptautinio ir nepriklausomo (aviakatastrofos. - ELTA) tyrimo ir kovinių veiksmų nutraukimo vietovėse, kuriose guli lėktuvo nuolaužos“.

JAV ir Europos šalių vyriausybės dėl 298 gyvybes nusinešusios nelaimės kaltina Rytų Ukrainos separatistus ir Rusiją, kuri kovotojams suteikė priemonių orlaiviui numušti, - greičiausiai „Buk“ žemė-oras tipo raketinį kompleksą. Maskva griežtai neigia separatistams suteikusi tokių raketų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.