Baltarusija sutiko organizuoti Ukrainos ir Rusijos derybas

Baltarusija organizuos derybas tarp Ukrainos, Rusijos bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo

A.Lukašenka, regis, sutiko organizuoti Ukrainos ir Rusijos derybas.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
A.Lukašenka, regis, sutiko organizuoti Ukrainos ir Rusijos derybas.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2014, 1:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:37 PM

Pranešime nesakoma, kur vyks tos derybos, tačiau Ukrainos prezidentas Petro Porošenka prašė A.Lukašenkos surengti jas ketvirtadienį ir pridūrė, jog jose daugiausiai dėmesio būtų skiriama diskusijoms dėl tarptautinių tyrėjų galimybės patekti į rytų Ukrainoje sudužusio Malaizijos lainerio katastrofos vietą.

Kol kas nebuvo jokių ženklų, ar prorusiški separatistai, kovojantys su Ukrainos vyriausybės pajėgomis, dalyvaus tose derybose, nors A.Lukašenkos biuras nurodė, kad kviečiamos „visos suinteresuotos šalys“.

Tikimasi, kad tose diskusijose dalyvaus Rusijos ambasadorius Kijeve Michailas Zurabovas ir buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma, kurie kelis kartus buvo susitikę nuo krizės Ukrainoje pradžios, tačiau nesugebėjo pasiekti proveržio.

Dėl Rytų Ukrainoje vykstančių susirėmimų ESBO atstovai antradienį jau trečią dieną iš eilės negalėjo patekti į Malaizijos lainerio sudužimo vietą.

„Politiniame lygmenyje priimami sprendimai, siekiant užtikrinti saugumą toje vietoje, – trečiadienį sakė ESBO atstovas Ukrainoje Michaelas Bociurkiwas. – Kiek žinau, šiandien mes ten nevažiuosime.“

P.Porošenka taip pat noris, kad per Minsko organizuojamas derybas būtų tariamasi dėl įkaitų, kuriuos, pasak Kijevo, sukilėliai laiko rytų Ukrainoje, paleidimo, sakoma Ukrainos prezidentūros pranešime socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos lyderis kreipėsi pagalbos į Baltarusiją, kuri yra Maskvos sąjungininkė, tačiau taip pat palaiko glaudžius ryšius su Kijevu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.