Izraelis smogė JT mokyklai, skelbiamos laikinos paliaubos

JT atstovas Chrisas Gunnessas vakar pareiškė: „Šiuo išpuoliu bjaurisi visas pasaulis“.

Gaza ir toliau apšaudoma.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gaza ir toliau apšaudoma.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2014, 8:46 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:51 PM

Per artilerijos bombardavimą po 5 val. 30 min. vietos laiku 20 žmonių žuvo JT mokykloje, kuri buvo naudojama kaip prieglauda savo namus dėl karo palikusiems žmonėms, sakė medikai, nepateikdami daugiau detalių. 

Vienas JT pareigūnas patvirtino šį pranešimą, sakydamas, kad sviediniai pataikė į tualetą ir dvi klases mokykloje, esančioje Džabalijos pabėgėlių stovykloje, tačiau iš pradžių pateikė mažesnį žuvusiųjų skaičių – 13-15. 

JT atstovas Chrisas Gunnessas vakar pareiškė: „Šiuo išpuoliu bjaurisi visas pasaulis“.

Dabartinis Izraelio ir „Hamas“ karinis konfliktas vakar įžengė į 23-ąją dieną ir taip tapo ilgiausiu šių dviejų pusių mūšiu. 2012-aisiais žydų valstybės operacija truko 8 dienas, o 2008 metais – 22 dienas.

Per ankstesnį bombardavimą Gazos Ruožo šiaurinėje dalyje žuvo neįgali 11-metė, sakė greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra. Per vėlesnį apšaudymą šio nedidelio pajūrio anklavo centrinėje dalyje žuvo 16-metė. 

Dar vėliau per smūgį pietiniame Chan Juniso mieste žuvo devyni vienos šeimos nariai, nurodė A.al Qudra. Tarp aukų buvo vienas vaikas, kurio tapatybė kol kas nenustatyta. 

Vienas vidutinio amžiaus vyras žuvo anksti ryte pietiniame Rafaho mieste.

„Hamas“ atmetė galimas paliaubas su Izraeliu

Izraelio armija netrukus sutiko paskelbti keturių valandų trukmės humanitarines paliaubas Gazos Ruože, kurios prasidėjo trečiadienį 12 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku.

„IDF (Izraelio gynybos pajėgos ) nurodė suteikti laikiną langą Gazos Ruože. Tas langas galios šiandien 15:00–19:00“, – nurodoma pranešime, kuriame gyventojai taip pat perspėjami negrįžti į vietas, iš kurių buvo evakuoti. 

Tiesa, „Hamas“ karinio sparno vadas Mohammadas Deifas paneigė pranešimus, jog palestiniečių kovotojai yra pasiruošę paliauboms su Izraeliu, siekiant nutraukti smurtą Gazoje. Tai skelbia BBC. 

Garso įraše M. Deifas teigė, kad jo kariai „trokšta mirties“. 

Kaip pranešama, palestiniečių grupės trečiadienį Kaire susitinka aptarti galimas humanitarines paliaubas. Egipto derybininkai peržiūri anksčiau pateiktą pasiūlymą dėl paliaubų, su kuriuo sutiko Izraelis, bet „Hamas“ jį atmetė. 

Remiantis pranešimais, ankstų trečiadienio rytą kovos tęsėsi. Per Izraelio atakas žuvo mažiausiai 32 palestiniečiai, informavo Gazos pareigūnai. 

Izraeliui apšaudžius Jungtinių Tautų (JT) mokyklą Gazos Džabalijos pabėgėlių stovykloje žuvo 20 žmonių, informavo medikų šaltiniai. JT pareigūnas patvirtino ataką, tačiau nurodė, kad aukų skaičius siekia 16, skelbė naujienų agentūra AFP. 

Gazos sveikatos ministerijos pareigūnų teigimu, Izraelio antskrydžiai pražudė daugiau nei 100 palestiniečių, iš viso žuvusiųjų skaičius siekia daugiau nei 1 tūkst. 200. Dauguma aukų - civiliai, dar 6 tūkst. 700 palestiniečių buvo sužeisti. 

Nuo konflikto su „Hamas“ pradžios liepos 8-ąją žuvo 53 Izraelio kariai, taip pat du civiliai ir darbininkas iš Tailando.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.