Irake žuvo islamistų grupės „Hezbollah“ vadas

Per misiją Irake žuvo Libano

Per misiją Irake žuvo Libano šiitų kovotojų grupės „Hezbollah“ vadas, informavo su incidentu susiję šaltiniai.<br>Reuters nuotr.
Per misiją Irake žuvo Libano šiitų kovotojų grupės „Hezbollah“ vadas, informavo su incidentu susiję šaltiniai.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:03 PM

Irano remiama šiitų islamistų grupė „Hezbollah“ anksčiau nebuvo pranešusi apie vaidmenį Irako konflikte, kuris suintensyvėjo praėjusį mėnesį, kai radikalūs sunitai kovotojai perėmė didelę teritoriją iš šiitų vadovaujamos vyriausybės Bagdade.

Šaltiniai Libane „Hezbollah“ vadą įvardino kaip Ibrahimą al-Hają, su kovotojų mokymais susijusį specialistą. Remiantis pranešimais, jis buvo „pasmerktas mirčiai“ mūšyje netoli Mosulo miesto Šiaurės Irake, kurį praėjusį mėnesį užėmė su „Al Qaeda“ susijusi grupė „Islamo valstybė“.

„Hezbollah“ vado laidotuvių ceremonija įvyko trečiadienį. „Hezbollah“ pareigūnas atsisakė komentuoti situaciją.

„Hezbollah“ pajėgų dislokavimas Sirijoje padėjo prezidentui Basharui al-Assadui sutvirtinti savo valdžią įvedant kontrolę strateginėje teritorijoje, kuri driekiasi į šiaurę nuo Damasko. Libaniečių grupė tvirtina, jog Sirijoje kovoja dėl radikalių sunitų kovotojų keliamos grėsmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.