Prie Ukrainos sienos – Rusijos „taikdarių“ šarvuočių kolona

Ukraina praneša apie didėjančią grėsmę, kad Rusija įves savo kariuomenę į Ukrainą „taikdarių“ pavidalu.

Rusija visa jėga gali įsiveržti į karo kamuojamą Donbasą bet kuriuo metu.<br>AP nuotr.
Rusija visa jėga gali įsiveržti į karo kamuojamą Donbasą bet kuriuo metu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2014, 10:54 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:08 PM

Trečiadienį žmonės Rusijos ir Ukrainos pasienyje nufilmavo ir internete paskelbė didelę Rusijos šarvuočių ir sunkvežemių koloną, kuri judėjo Ukrainos link. Ant visų karinių transporto priemonių buvo dviejų žodžių trumpinys МС (išvertus iš rusų kalbos - taikdarių pajėgos) .

Kaip praneša naujienų portalas liga.net, Ukrainos prezidentūrai artimi šaltiniai praneša, kad artimiausiu metu galimas Rusijos kariuomenė įsiveržimas prisidengiant taikdarių pajėgomis. Tai būtų daroma be Jungtinių Tautų Organizacijos Saugumo tarybos sutikimo.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šią savaitę pareiškė, kad Rusijos „taikdariai“ Ukrainoje galėtų saugoti numušto lėktuvo iš Malaizijos liekanas. Tai skamba gana ciniškai, nes būtent Rusiją tarptautinė bendruomenė kaltina dalyvavimu numušant keleivinį lėktuvą, kuriame žuvo 298 žmonės.

Ukrainos Antiteroristinių operacijų centras praneša esąs pasiruošęs Rusijos įsiveržimui. Juo labiau kad ši valstybė nepaskelbusi karo Ukrainai nuolat tiekia ginklus prorusiškiems teroristams.

Teigiama, kad šiuo metu prie sienos su Ukraina sutelkta apie 10 tūkst. Rusijos karių.

Lieka neaišku, ar taikdarių ženklais pažymėtų rusiškų šarvuočių važinėjimas prie sienos yra rimta grėsmė ar tik ukrainiečių gąsdinimas. Panašių vaizdų buvo galima stebėti ir prieš kelias savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.