Nigerijoje po „Boko Haram“ atakos dingo 35 policijos pareigūnai

Paskelbė Islamo kalifatą

„Boko Haram“ toliau siautėja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Boko Haram“ toliau siautėja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-08-24 12:40, atnaujinta 2018-02-09 15:52

Incidentas įvyko netoli Gvozo miesto, Borno valstijoje. „Ėmėmės visų būtinų priemonių ir ieškome policininkų, dingusių paskutinės kovotojų atakos metu“, - teigia nacionalinių policijos pajėgų atstovas. Jis taip pat patikino, kad kol kas išvadas daryti dar anksti - pareigūnai galėjo būti ir nepagrobti „Boko Haram“ grupės narių.

Anot jo, kai kurie pareigūnai galėjo būti nužudyti, o kai kurie gal pabėgo iš akademijos, norėdami išsaugoti savo gyvybes.

Kiek anksčiau rugpjūtį buvo pranešama, kad „Boko Haram“ kovotojai užėmė Gvozą. Taip pat AFP šaltinis iš šalies karinių pajėgų pranešė, kad institucijos valdžia ruošia specialiosios operacijos planą ir ketina miestą atkovoti.

Balandžio 14 d. toje pačioje valstijoje smogikai iš „Boko Haram“ pagrobė 276 moksleives. Didelė jų dalis tebėra islamistų rankose. Po incidento Nigerijos valdžia pradėjo didelio masto antiteroristinę operaciją prieš radikalus.

Paskelbė Islamo kalifatą

 „Boko Haram“ lyderis pranešė, jog viename šiaurinės Nigerijos mieste, kurį šios islamistinės grupuotės kovotojai užėmė anksčiau šį mėnesį, jie paskelbė „Islamo kalifatą“. 

Tai pranešama 52 minučių vaizdo juostoje, kurią AFP gavo sekmadienį. 

„Dėkojame Alachui, kuris suteikė pergalę mūsų broliams Gvozos (mieste) ir padarė jį Islamo kalifato dalimi“, - įrašytame kreipimesi sako Abubakaras Shekau (Abubakaras Šekau). 

Įraše taip pat nurodoma, kad Gvoza, esanti Borno valstijoje, nuo šiol „nebeturi nieko bendra su Nigerija.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.