Rusijos diplomatai viešai pasityčiojo iš NATO

Rodos, Rusijos diplomatai pamiršo visas savo profesijai būdingas bendravimo subtilybes ir nusprendė viešai pasityčioti iš Vakarų, pasakoja „The Daily Mirror”. Rusijos ambasados Jungtiniuose Arabų Emyratuose „Twitter” paskyroje buvo paskelbta nuotrauka, kurioje vaizduojami ant žolės išdėlioti žaisliniai karinių mašinų modeliukai.

Rusijos diplomatai mano, kad NATO turimi Rusijos karių veikimo Ukrainoje įrodymai yra tiesiog kaip žaisliukai.<br>„Twitter“ nuotr.
Rusijos diplomatai mano, kad NATO turimi Rusijos karių veikimo Ukrainoje įrodymai yra tiesiog kaip žaisliukai.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:25 PM

Po nuotrauka buvo prierašas: „Paviešinti naujausi NATO įrodymai, kad į Ukrainą veržiasi Rusijos šarvuočiai! Rodos, tai labiausiai įtikinantis įrodymas, koks tik yra buvęs!”

Diplomatai taip tyčiojasi iš faktų, kad Ukrainos rytuose vykstančiose kovose tarp Ukrainos pajėgų ir prorusiškų separatistų dalyvauja ir profesionalūs Rusijos kariai.

Tokia žinutė socialiniame tinkle pasirodė beveik tuo pat metu, kai buvo pranešta apie artilerijos smūgius prie Donecko oro uosto. Neramumai tęsiasi ir Mariupolyje. Penktadienį pasirašytos paliaubos tarp abiejų pusių dabar tarsi kybo ant plauko.

Skaičiuojama, kad per penkis mėnesius vykstančius susirėmimus Ukrainoje žuvo 2,6 tūkst. žmonių. NATO nares, per viršūnių susitikimą Velse, išreiškė paramą Ukrainai ir pasmerkė Rusijos veiksmus.

Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas tada kalbėjo, kad NATO „palaikys Ukrainos teisę pačiai priimti sprendimus, kurie nebūtų padiktuoti sieną kertančių tankų”.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.