Nigerijoje dingo karinių oro pajėgų naikintuvas

Nigerijos kariuomenė pranešė, kad

„Boko Haram“ kovotojai.<br>AFP nuotr.
„Boko Haram“ kovotojai.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 14, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:52 PM

Pradėta Nigerijos oro pajėgų naikintuvo „Alpha“ paieškų ir gelbėjimo operacija. Lėktuvas vykdė įprastą užduotį penktadienį virš Adamavos valstijos, kai buvo prarastas ryšys su pilotais, sakoma Nigerijos ginkluotųjų pajėgų pranešime.

Pranešime nenurodoma, ar lėktuvas su dviem įgulos nariais, pakilęs iš oro pajėgų bazės Adamavos valstijos sostinėje Joloje, sudužo ar buvo numuštas.

Nigerijos kariai, remiami naikintuvų, vykdo karinę operaciją prieš „Boko Haram“ kovotojus, kurie neseniai prasiveržė į Adanavos valstijos šiaurę, taip pat Maidugurio, kaimyninės Borno valstijos sostinės, link.

„Boko Haram“ kovotojai, kurie nuo sukilimo pradžios Nigerijos šiaurės rytuose 2009 metais pražudė tūkstančius žmonių, pastarosiomis savaitėmis užėmė nemažai miestelių ir kaimų regione. Grupės lyderis Abubakaras Shekau akivaizdžiai bando vadovautis „Islamo valstybės“ Irake ir Sirijoje pavyzdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.