JAV surengė pirmą antskrydį prieš islamistus

Amerikiečiai visame Irake jau surengė 162 antskrydžius.

JAV praėjusį mėnesį pradėjo antskrydžių kampaniją prie IS pozicijas Šiaurės Irake.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV praėjusį mėnesį pradėjo antskrydžių kampaniją prie IS pozicijas Šiaurės Irake.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-16 11:32, atnaujinta 2018-02-02 12:11

JAV gynybos pareigūnas, pageidavęs neskelbti savo pavardės, naujienų agentūrai AFP sakė, kad amerikiečių karo lėktuvai per pastarąsias 24 valandas surengė vieną ataką šalia Bagdado ir dar vieną - netoli Sindžaro kalno šalies šiaurėje.

JAV praėjusį mėnesį pradėjo antskrydžių kampaniją prie IS pozicijas Šiaurės Irake, tačiau pirmadienį paskelbta informacija, jog amerikiečių lėktuvai smogė kovotojams šalia Bagdado, rodo, kad misija plečiama.

„JAV karinės pajėgos toliau atakavo ISIL („Irako ir Levanto islamo valstybė“ - ankstesnis IS pavadinimas) teroristus Irake. Pasitelkus šturmo lėktuvą ir naikintuvą sekmadienį ir pirmadienį buvo surengti du antskrydžiai Irako saugumo pajėgoms paremti netoli Sindžaro ir į pietvakarius nuo Bagdado“, - rašoma JAV centrinės vadavietės paskelbtame pareiškime.

Antskrydis į pietvakarius nuo Bagdado buvo pirmasis smūgis iš oro, įvykdytas, kaip buvo apibrėžta praėjusį trečiadienį prezidento pasakytoje kalboje, išplėtus mūsų pastangas nuo mūsų žmonių ir humanitarinių misijų apsaugos užtikrinimo iki atakų prieš ISIL taikinius“, - nurodoma pareiškime.

Per smūgius iš oro šalia Sindžaro buvo sunaikintos šešios IS transporto priemonės, o į pietvakarius nuo Bagdado - džihadistų statinys, iš kurio buvo apšaudomos irakiečių pajėgos.

Amerikiečiai visame Irake jau surengė 162 antskrydžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.