Rusija skelbia atitraukusi karius, o aukų Rytų Ukrainoje nemąžta

Ukrainos kariuomenė

Ukrainos kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad susirėmimuose su prorusiškais separatistais per praėjusią parą žuvo trys kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad susirėmimuose su prorusiškais separatistais per praėjusią parą žuvo trys kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2014, 4:45 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:47 AM

„Praėjusią parą per apšaudymą žuvo trys ukrainiečių kariai“, – pranešė kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka, pridurdamas, kad dar devyni kariai buvo sužeisti.

Pasak atstovo, prorusiškų separatistų veiksmai darosi vis aktyvesni Donecko regione, kur per šią savaitę vyriausybės kontroliuojamo Mariupolio priemiesčiuose žuvo septyni civiliai gyventojai.

A.Lysenka taip pat sakė, kad, nepaisant Rusijos prezidento Vladimiro Putino savaitgalį duoto nurodymo 17 tūkst. 600 pasienyje esančių rusų karių sugrįžti į savo bazes, Kijevas kol kas nepastebėjo žymaus kariuomenės atitraukimo.

„Mes neturime informacijos apie didelio skaičiaus pasienyje esančių rusų karių sugrįžimą į jų nuolatinę buvimo vietą“, – sakė jis.

„Kažkoks judėjimas buvo..., bet mes nematome atsitraukimo“, – pridūrė A.Lysenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.