JT Saugumo Taryba ragina sustiprinti kovą su „Islamo valstybės“

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba paragino sustiprinti ir išplėsti bombardavimo kampaniją prieš „Islamo valstybės“ (IS) kovotojus.<br>Reuters nuotr.
Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba paragino sustiprinti ir išplėsti bombardavimo kampaniją prieš „Islamo valstybės“ (IS) kovotojus.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2014, 1:58 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 6:47 PM

JAV vadovaujamos karinės koalicijos aviacija bombarduoja IS kovotojų pozicijas, kurie yra užėmę dideles Sirijos ir Irako teritorijas.

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį sakė daugiau nei 20-ies koalicijos šalių kariuomenės lyderiams esąs labai sunerimęs dėl IS veržimosi į Sirijos Kobanės miestą ir Vakarų Iraką.

„JT Saugumo Tarybos nariai paragino tarptautinę bendruomenę, vadovaujantis tarptautine teise, sustiprinti ir išplėsti paramą Irako vyriausybei, įskaitant šalies saugumo pajėgas, kovoje prieš IS ir susijusias ginkluotas grupes“, - sakoma pranešime.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR) pranešė penktadienį, kad prie (IS) grupės prisijungę irakiečių pilotai apmoko islamistus Sirijoje pilotuoti tris pagrobtus naikintuvus.

15 narių Saugumo Taryba „akcentavo, kad IS privalo būti sutriuškinta, o grupės skleidžiama netolerancija, smurtas ir neapykanta - likviduota“.

JAV bando įtikinti Turkiją imtis aktyvesnio vaidmens antskrydžių kampanijoje prieš IS. Ankara šią savaitę sutiko apginkluoti ir apmokyti nuosaikias Sirijos ginkluotas grupes, taip pat Sirijos vyriausybines pajėgas. Šiuo metu vyksta JAV ir Turkijos pareigūnų derybos dėl leidimo koalicijos pajėgoms naudotis turkų karinėmis bazėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.