Naujasis NATO vadovas Aljanso stiprinimą vadina neišvengiamu

Naujasis NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas neišvengiamu

„Tai didžiausias mūsų kolektyvinio saugumo stiprinimas nuo Šaltojo karo pabaigos“, - pabrėžė J. Stoltenbergas.<br>AP nuotr.
„Tai didžiausias mūsų kolektyvinio saugumo stiprinimas nuo Šaltojo karo pabaigos“, - pabrėžė J. Stoltenbergas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2014, 8:54 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:38 AM

Aljansas ir toliau siekia „konstruktyvių santykių“ su Maskva, tačiau privalo būti stiprus, pareiškė J. Stoltenbergas antradienį Briuselyje pirmojoje savo viešoje kalboje nuo kadencijos pradžios. Jis paragino Rusiją nutraukti padėties Ukrainoje destabilizavimą ir „atitraukti savo dalinius“.

28 NATO narės savo viršūnių susitikime rugsėjį susitarė didinti išlaidas gynybai. Be to, Aljansas, reaguodamas į Ukrainos konfliktą, nusprendė padidinti savo pajėgas Rytų Europos šalyse, kurios jaučia ypač didelę Rusijos grėsmę. NATO taip pat ketina kurti greitojo reagavimo dalinį savo šalims narėms ginti.

„Tai didžiausias mūsų kolektyvinio saugumo stiprinimas nuo Šaltojo karo pabaigos“, - pabrėžė J. Stoltenbergas Germano Maršalo fonde Briuselyje. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad NATO praėjusiais mėnesiais penkis kartus padidino virš Rytų sąjungininkių patruliuojančių naikintuvų skaičių ir dislokavo laivus Baltijos bei Juodojoje jūrose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.