Islamo centras Egipte smerkia išpuolį Paryžiuje

Vatikanas - sukrėstas

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2015, 6:57 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:56 PM

Visame pasaulyje gerbiamas, daugiau kaip tūkstantį metų religinį mokymą viso pasaulio musulmonams skleidžiantis centras savo „Facebook“ paskyroje pavadino 12 gyvybių nusinešusį išpuolį Paryžiuje nusikalstamu aktu.

Vatikanas - sukrėstas

Vatikanas trečiadienį pasmerkė „pasibjaurėtiną“ šaudymą radikalaus islamizmo kritika pagarsėjusio Prancūzijos satyrinio savaitraščio redakcijoje, kur žuvo 12 žmonių.

„Tai dvigubas smurto aktas, pasibaisėtinas, nes jis įvykdytas prieš žmones ir prieš spaudos laisvę“, – pareiškė Vatikano atstovo pavaduotojas tėvas Ciro Benedettini.

Jis pridūrė, jog popiežius Pranciškus vėliau trečiadienį turėtų asmeniškai pasmerkti šį išpuolį savo laiške Paryžiaus arkivyskupui.

ES žada kovą

Europos Sąjunga (ES) griežtai pasmerkė ataką, įvykdytą Prancūzijos satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, per kurią žuvo 12 žmonių, ir išreiškė solidarumą su Prancūzija bei prižadėjo pagalbą kovojant su terorizmu, praneša „EUbusiness“.

Naujasis Europos Vadovų Tarybos (EVT) prezidentas Donaldas Tuskas tikino esąs priblokštas atakos, įvykdytos savaitraščio redakcijoje.

„ES yra kartu su Prancūzija po šio pasibaisėtino akto. Tai brutali ataka prieš esmines vertybes ir žodžio laisvę - demokratijos ramstį“, - pareiškime nurodė buvęs Lenkijos premjeras D. Tuskas.

„Kova prieš terorizmą visomis formomis privalo tęstis“, - pridūrė EVT prezidentas.

Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeras tvirtino esąs sukrėstas „brutalios ir nežmoniškos atakos“.

„Tai netoleruotinas aktas, barbarizmo aktas, kuris išbando mus visus kaip žmones ir kaip europiečius“, - reikšdamas solidarumą su Prancūzija, nurodė J.C. Junkeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.