ES kovos su teroru įgaliotinis: „Padėtis lieka rimta“

Naujam išpuoliui Europoje

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2015, 6:24 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:56 AM

G. de Kerchove teigimu, konkretų pavojų kelia „užsienio kovotojai“, kurie iš Europos išvyko į Siriją ir Iraką, kad prisijungtų prie ginkluotų grupuočių. Europos tarnybos mano, kad yra maždaug 3 000 tokių asmenų, kurie grįžę gali vykdyti išpuolius. G. de Kerchove duomenimis, apie 20-30 proc. jų jau yra sugrįžę į ES. Ir dėl to „mes privalome būti labai atsargūs“, pabrėžė jis.

Anot G. de Kerchove, būtina, kad Europa pagaliau pradėtų kaupti duomenis apie lėktuvų keleivius. Tai leistų stebėti įtartinus asmenų judėjimus. Europos Parlamentas kol kas nepritarė Briuselio pasiūlymams dėl tokios sistemos įdiegimo.

Dar vienas svarbus klausimas, anot G. de Kerchove, yra kelio radikalizacijai kalėjimuose užkirtimas. Kalėjimai esą yra „masyvios radikalizacijos inkubatorius“. Todėl G. de Kerchove reikalavo alternatyvos kalinimui. „Mes neturėtume kišti į kalėjimus kiekvieno, kas grįžta iš Sirijos, - teigė jis. - Ten jie tampa dar radikalesni“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.