Ukrainoje raketa pataikė į keleivinį autobusą, yra aukų

Ukrainos pajėgų karinės kampanijos rytuose spaudos centro paskelbtame pranešime sakoma, kad per incidentą, kuris įvyko maždaug už 35 kilometrų į pietvakarius nuo sukilėlių tvirtove laikomo Donecko, buvo sužeista dar maždaug 20 žmonių.

Artilerijos sviedinys pataikė į keleivinį autobusą, žuvo mažiausiai 10 jo keleivių.<br>„Twitter“ nuotr.
Artilerijos sviedinys pataikė į keleivinį autobusą, žuvo mažiausiai 10 jo keleivių.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:43 AM

Ukrainos pajėgų karinės kampanijos rytuose spaudos centro paskelbtame pranešime sakoma, kad per incidentą, kuris įvyko maždaug už 35 kilometrų į pietvakarius nuo sukilėlių tvirtove laikomo Donecko, buvo sužeista dar maždaug 20 žmonių.

Incidentas įvyko netoli Volnovakos miestelio, pramoninio miesto Donecko srityje, kurioje jau devynis mėnesius tęsiasi kruvinas konfliktas tarp vyriausybės pajėgų ir separatistų.

„10 žmonių žuvo ir mažiausiai 13 asmenų buvo sužeisti“, – pranešė Ukrainos atstovas, pridūręs, kad autobusas gabeno civilius, važiavusius iš Mariupolio uostamiesčio per vyriausybės kontrolės punktą, kai į šią transporto priemonę pataikė artilerijos sviedinys.

Vienoje prorusiškų paskyrų „Twitter“ separatistai trečiadienį gyrėsi sunaikinę ukrainiečių patikros postą prie Volnovakos. Jie dar nebuvo sužinoję apie civilių aukas, o vėliau apkaltino pačius ukrainiečius.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerijos Donecko regiono departamento vadas Viačeslavas Abroskinas telefonu naujienų agentūrai AFP sakė, kad žuvo 10 civilių gyventojų ir dar 13 buvo sužeista; informacija tikslinama.

Pasak jo, paklydusi raketa buvusi matyt paleista į kelio postą netoli Volnovachos miestelio.

„Pataikyta tiesiai į keleivinį reisinį autobusą“, – parašė V.Abroskinas „Facebook“ paskyroje. Dar jis nurodė, kad eismas Ukrainos pajėgų kontroliuojamu keliu tarp Donecko ir Mariupolio uždarytas.

Apgriautas oro uosto bokštas

Ukrainos rytinio Donecko miesto oro uoste, dėl kurio įnirtingai kaunasi vyriausybės pajėgos ir prorusiški separatistai, skrydžių vadovų bokštas sugriuvo po artilerijos apšaudymo, antradienį pranešė vyriausybės pajėgų atstovas.

„Pirmadienį separatistai bombardavo bokštą. Šiandien bokštas sugriuvo nuo viršaus iki ketvirtojo aukšto“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atstovą Vladislavą Selezniovą.

Apie nukentėjusius žmones informacijos kol kas negauta, pridūrė jis.

Žuvo keturi žmonės

Ukrainoje trys civiliai ir vienas vyriausybės pajėgų karys žuvo antradienį per naujausius susirėmimus prorusiškų separatistų kontroliuojamame rytiniame regione.

Ukrainos kariuomenė nurodė, kad dar 10 karių buvo sužeisti per apšaudymus iš minosvaidžių ir salvinės raketų ugnies sistemų „Grad“, kuriuos rengė prorusiški separatistai aplink rytinį Donecko miestą.

Smurtas suintensyvėjo, kai pirmadienį surengtame Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų susitikime nebuvo susitarta, kada galėtų įvykti planuojamas šių šalių viršūnių susitikimas, kuriame būtų tariamasi dėl konflikto užbaigimo.

Donecko miesto administracija nurodė, kad pagrindinėje sukilėlių tvirtovėje praeitą naktį žuvo du civiliai. Dar vienas žuvo viename miestelyje į šiaurės rytus nuo Donecko.

Antradienio rytą „šūviai ir garsūs sprogimai girdėjosi beveik visuose miesto rajonuose“, sakoma Donecko administracijos pranešime.

Tuo tarpu Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad vyriausybės pajėgų pozicijos nuo pirmadienio ryto buvo atakuotos 84 kartus – apie šešiskart dažniau negu buvo įprastame šiame jau devynis mėnesius besitęsiančiame kare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.