Įkaitų drama baigėsi - užpuolikas pasidavė Prancūzijos policijai

Prancūziją vėl sukrėtė nauja įkaitų drama. Ji įvyko sostinės Paryžiaus Kolombo priemiestyje (11 kilometrų nuo miesto centro), pašte. Užpuolikas, ginkluotas granatomis ir „Kalašnikov“ automatu, po valandos derybų visgi paleido įkaitus ir pasidavė policijai. Tiesa, šis išpuolis nėra susijęs su praėjusios savaitės teroro atakomis, mat įkaitų pagrobėjas - gerai policijai žinomas asmuo.

Užpuolikas pasidavė pareigūnams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Užpuolikas pasidavė pareigūnams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:30 PM

Skelbiama, kad išpuolį jis suorganizavo dėl nelaimingos meilės, bandydamas atkreipti žmonių dėmesį.  Jis pats paskambino pareigūnams ir pranešė paėmęs du įkaitus generolo de Gaulle'io bulvare, pašto pastate. 

Policija apsupo teritoriją sostinės šiaurės rytuose esančiame Kolombe, kur virš įvykio vietos skraidė sraigtasparnis. Pasak policijos, „nerišliai kalbantis“ vyras turėjęs granatų ir kalašnikovo automatą. Per jo išpuolį dalis pašte buvusių žmonių pabėgo. 

„Nebuvo jokio šturmo - jis pats pasidavė“, – sakė pareigūnas pridūręs, kad įkaitai buvo „sukrėsti bet nesužeisti“. 

Beje, Kolombo rajonas yra labai netoli nuo tos vietos, kurioje gyveno ir vienas iš „Charlie Hebdo“ užpuolikų.

Šis išpuolis įvyko areštų, sulaikymų ir teroro atakų grėsmės Europoje fone. Apie 250 policininkų surengė reidus 11 vietų Vokietijos sostinėje ir suėmė du turkų kilmės asmenis - 41 ir 43 metų, įtariamus ryšiais su pasauliniais teroristų tinklais. Tuo tarpu Paryžiaus prokuratūra nurodė, kad 10 žmonių buvo apklausti, kai buvo sulaikyti per antiteroristinius reidus sostinėje ir jos apylinkėse.

O štai Belgijos policija ketvirtadienį nušovė du įtariamus kovotojus per susišaudymą, kuris įsiplieskė vykdant didelio masto operaciją, surengtą siekiant sužlugdyti numanomą teroristinį išpuolį. 

Po kruvino susirėmimo rytiniame Vervjė mieste, esančiame netoli Vokietijos sienos, trečias įtariamasis buvo sulaikytas. 

Policija per reidą prieš įtariamuosius, tarp jų ir žmones, grįžusius iš džihado Sirijoje, atliko keliolika kratų Briuselyje ir jo priemiesčiuose. Ši operacija buvo surengta praėjus vos savaitei po islamistų išpuolių prieš satyrinį žurnalą „Charlie Hebdo“ ir košerinio maisto parduotuvę Paryžiuje, pareikalavusių 17 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.