Prancūzija sulaukė net 19 tūkstančių kibernetinių atakų

Po paskutinių teroro išpuolių Prancūzijoje prasidėjo ir kibernetinių atakų banga. 20 žmonių gyvybių nusinešusias atakas lydi intensyvus prancūziškų interneto tinklapių bombardavimas, skelbia ibtimes.com.

Po paskutinių teroro išpuolių Prancūzijoje prasidėjo ir kibernetinių atakų banga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po paskutinių teroro išpuolių Prancūzijoje prasidėjo ir kibernetinių atakų banga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 11:55 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:11 PM

„Tokių dalykų dar nebuvo. Tai pirmas kartas, kai mūsų valstybė patyrė tokią nuoseklią ir agresyvią kibernetinę ataką“, - kalbėjo už Prancūzijos kibernetinės erdvės gynybą atsakingas pareigūnas Arnaud Costilliere.

Kiberatakos, kurias rengia islamo programišių grupės daugiausiai apsiribojo bandymais įsilaužti į įvairius interneto tinklapius – nuo karinių iki picos užsakymo paslaugų. Tiesa, stebina milžiniškas jų mastas ir intensyvumas.

Šios atakos pasirodė tuo pat metu, kai Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as dar kartą viešai patvirtino, kad Prancūzijoje bus gerbiamos ir saugomos visos religijos ir jų išpažinėjai. „Prancūzijos musulmonai turi tokias pačias teises kaip ir kiti prancūzai. Mes esame pasižadėję juos ginti“, - skelbė Prancūzijos lyderis.

Nepaisant to, kad Prancūzijos musulmonų organizacijos suskubo pasmerkti išpuolius Paryžiuje ir jo priemiesčiuose, situacija Prancūzijoje išlieka įtempta. Baiminamasi, kad paakinta išpuolių sėkmės „Islamo valstybė“ gali imtis ir naujų žygių, naudodamasi ryšiais Vakarų Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.