Egzekucijų karštinė: „Islamo valstybė" toliau šiurpina pasaulį

„Islamo valstybės“ ekstremistai toliau tvirtinantys savo pozicijas Sirijoje ir Irake, surengė naują kraupią baudžiamąją akciją. Per 48 valandas surengtos egzekucijos mažiausiai 20 žmonių. Tarp jų – du vyrai, už homoseksualumą nustumti nuo daugiaaukščio pastato stogo, skelbia „Daily Mail“.

„Islamo valstybės“ ekstremistai nustūmė du homoseksualius vyrus nuo daugiaaukščio pastato stogo. Abu jie žuvo.<br>„Twitter“ nuotr.
„Islamo valstybės“ ekstremistai nustūmė du homoseksualius vyrus nuo daugiaaukščio pastato stogo. Abu jie žuvo.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2015, 1:47 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:35 PM

Egzekucijų, kurios žiaurios net pagal pačios „Islamo valstybės“ standartus, nuotraukos jau nuo praėjusios savaitės plinta socialiniuose tinkluose.

Vienose jų matyti, kaip du vyrai, kurių akys užrištos, yra nuvedami ant 7-8 aukštų namo stogo ir vėliau vienas po kito nustumiami žemyn. Kaip vykdoma tokia mirties bausmė, apačioje stebi didelė minia žmonių.

Kai kurie musulmonai – ypač tie, kurie laikosi šariato – mano, kad pranašas Mahometas yra sakęs, jog homoseksualumą reikia bausti mirtimi. Keliose musulmoniškose šalyse įstatymai ir yra būtent tokie – bet ne Irake.

Tos pačios lyties asmenų lytiniai santykiai legalūs 22 valstybėse, kuriose musulmonų sudaro gyventojų daugumą, – Albanijoje, Bahreine, Jordanijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Čade, Turkijoje.

Dviguba egzekucija, kuri, kaip manoma, buvo surengta milijoniniame Mosulo mieste, sukėlė pasaulinį pasipiktinimą. Bet panašių susidorojimų praėjusią savaitę buvo įvykdyta ir daugiau.

Mažiausiai 17 jaunų vyrų vienoje kaimo aikštėje buvo nukryžiuoti, o tada nušauti į pakaušį. Be to, įtariama svetimautoja buvo nužudyta ją apmėčius akmenimis.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.