Karų dalyvis apie separatistų turimą „Buratino“: tai Niurnbergas

Arkadijus Babčenka paragino rusų generolus atsikvošėti ir grąžinti liepsnosvaidžius – tai totalus naikinamasis karo ginklas.

Į Ukrainą atgabenti liepsnosvaidžiai „Buratino“.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Į Ukrainą atgabenti liepsnosvaidžiai „Buratino“.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-19 21:41, atnaujinta 2018-01-15 14:28

Donbaso separatistai nepajėgūs suvokti ginklo, kurį jiems perdavė Rusija, galios –  todėl ir įvyko „Boeing“ ir autobuso ties Volnovacha tragedijos.

O štai sunkioji liepsnosvaidžių salvių ugnies sistema „Buratino“, kurią neseniai gavo kariautojai, bus naujas karo etapas, dar nepalietęs Ukrainos.

Tai savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė žinomas rusų žurnalistas ir tinklaraštininkas, dviejų Čečėnijos karų dalyvis Arkadijus Babčenka.

Jūsų dėmesiui – visas jo pranešimo tekstas be pataisymų ir sutrumpinimų (tik su kai kuriais lrytas.lt paaiškinimais ir priminimais):

„Kalbama, kad karo partijos vadovas Rusijos aukštuosiuose sluoksniuose yra visai ne Putinas. Kalbama, remiantis gandais, kad karo partijos vadovas yra Medvedevas.

Iš esmės tai yra logiška. Žmogui greitai penkiasdešimt (Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas gimė 1965 metų rugsėjo 14 dieną. – Red.), o jis taip ir nesubrendo. Niekas rimtai į jį nežiūrėjo ir nežiūrės. Netgi kai į caro sostą buvo pasodintas, kitaip kaip Volančiku (Rauktinuku), Aifončiku (Išmaniuoju Telefoniuku) ir Medvežonku (Meškiuku) niekas jo ir nevadino.

Suprantama – krūva kompleksų. Suprantama – reikia visam pasauliui įrodyti. O dar ir Gruzija, kur jis tikrai laiko save pergalės vėliavnešiu (kai 2008 m. rugpjūčio 8 dieną Rusijos kariuomenė įžengė į Gruziją ir prasidėjo penkias dienas trukęs karas, D.Medvedevas buvo Rusijos prezidentas. – Red.). Rezultatas – aureolės aplink galvą ir kompleksų mišinys.

Tad jis ir žaidžia su savo kareivėliais, apginkluoja juos, siunčia į skerdynes. Senelis gi senas, jį jau kitos problemos domina, visuotinesnio masto. O šiam iš tikrųjų juk įdomu – tikri gi tankiukai, kulkosvaidukai, kareivėliai... Ir jis jų priešaky ant balto žirgo. Leido pavairuoti.

Bet kadangi jis taip ir nesubrendo, leistinų ribų nejaučia. Nesupranta žmogus, kad pasaulyje nepriimta žaidžiant tokius žaidimus apginkluoti kareivėlių bukais ir numušinėti jais boingų. Nesuvokia patekusio į jo rankas ginklo galios. Šiandien, kalbama, atsirado duomenų apie „Buratino“ panaudojimą.

Viešpatie, juk yra aukštuosiuose sluoksniuose dar negalutinai išprotėjusių žmonių. Draugai kagėbėšnikai (darinys iš santrumpos KGB. – Red.). Na, jūs gi skaitote visus mano straipsnius tinklaraštyje. Na, juk kas nors iš jūsų buvo Čečėnijoje. Na, paaiškinkite jūs ten, kas tai yra „Buratino“. Parodykite jiems kadrus iš Čečėnijos, ar ką.

Papasakokite, ką su žmonėmis padaro termobariniai ginklai. Kuo paverčia žmogų uždaroje patalpoje termobarinis sprogimas.

Kad šis ginklas – visuotiniam naikinamajam karui.

Kam jūs jį tiekiate, blyn? Ir prieš ką?

Juk kalnus lavonų priversite.

O juk jie pokštelės.  Juk negali imti ir nedriokstelėti į lėktuvą, pensininkus vežantį autobusą ar gyvenamąjį kvartalą iš liepsnosvaidžių.

Paaiškinkite jiems, kad „Grad“ ir „Boeing“ – tai dar šiaip, tai dar vidutinio sunkumo prakeiksmas. Bet štai jeigu jie ims deginti Ukrainą sunkiosiomis liepsnosvaidžių salvių ugnies sistemomis – na, blyn, na, tada jau viskas, na, tai Niurnbergas be variantų.

Grąžinkite jūs juos ten kažkaip į realybę, ar ką.“

Priminsime, kad sistemos „Buratino“ jau ne kartą užfiksuotos antiteroristinės operacijos zonoje – tiek Luhansko, tiek Donecko srityse, primena „Glavred“.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.