Prancūzijoje įkliuvo penki Rusijos piliečiai, planavę išpuolį

Prancūzijos pietuose sulaikyti penki Rusijos piliečiai iš Čečėnijos regione. Jie įtariami planavęę išpuolį, pareiškė antradienį vietinis prokuroras.

Prancūzija aktyviai ieško žmonių, kurie gali būti susiję su teroro išpuolių rengimu.<br>AP nuotr.
Prancūzija aktyviai ieško žmonių, kurie gali būti susiję su teroro išpuolių rengimu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-01-20 15:56, atnaujinta 2018-01-15 12:35

Šie penki įtariamieji buvo sulaikyti pirmadienį Bezjė mieste netoli Viduržemio jūros pakrantės, apie 70 kilometrų nuo Monpeljė. Vienas iš įtariamųjų iki tol gyveno pastarajame mieste, o kitas Bezjė, kur visi ir buvo sulaikyti. Teigiama, kad čečėnų namus šturmavę pareigūnai rado sprogmenų sandėlį. Pareigūnai šiuo metu aiškinasi, kur gyveno likę trys įtariami čečėnai.

Rusijos ambasada Paryžiuje atsisakė patvirtinti ar paneigti, kad sulaikytieji - Rusijos piliečiai iš Čečėnijos.

R.Kadyrovas buvo pažadėjęs atsaką

Prancūzija jau kelias savaites gyvena įsitempusi - po šalį sukrėtusių teroro išpuolių Paryžiuje, kai islamistai atakavo satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją, Prancūzijoje sustiprintos saugumo priemonės: gatvėse patruliuoja ne tik policininkai, žandarai, bet ir kariai.

Beje, dar pirmadienį būtent Čečėnijos sostinėje Grozne dešimtys tūkstančių žmonių susirinko į didžiulę demonstraciją prieš Prancūzijos satyrinį savaitraštį „Charlie Hebdo“, kuris ir po žudynių redakcijoje išspausdino musulmonų pranašo Mahometo karikatūrą.

Čečėnai meldėsi klausydamiesi įrašytų islamo pamokslų – tokių pačių, kokius socialiniuose tinkluose nuolat skelbia „Islamo valstybės“ ekstremistai, o jų lyderis Ramzanas Kadyrovas vis skandavo „Allahu Akbar“ („Dievas yra didis“).

Grozno centre į minią kreipęsis R.Kadyrovas karikatūras, kurios vaizduoja pranašą Mahometą, pavadino „vulgariomis ir nemoraliomis“.„Mes surengsime protestą prieš vulgarumą, amoralumą, nekultūringumą ir begėdiškumą tų, kurie nupiešė pranašo karikatūras. Mes viešai įspėjame, kad tokių veiksmų netoleruosime“, – dar prieš demonstraciją savo pamėgtame socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė R.Kadyrovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.