IS ragina savo šalininkus Vakaruose vykdyti daugiau atakų

Džihadistinės grupuotės „Islamo

Didžiosios Europos valstybės baiminasi išpuolių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Didžiosios Europos valstybės baiminasi išpuolių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 27, 2015, 7:13 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:49 PM

Abu Mohammedas al-Adnani, pirmadienį paviešintame ir devynias minutes trunkančiame garso įraše gyrė neseniai įvykdytus išpuolius Australijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje. Pastarojoje ginkluoti islamistai per atakas nužudė 17 žmonių. IS atstovas taip pat gyrė užpuoliką, kuris spalį Kanados nacionaliniame karo memoriale nužudė karį, o vėliau šturmavo parlamento pastatą ir buvo nušautas saugumo pajėgų pareigūnų. IS kovotojas garso įraše tvirtino: „Visi matėte, ką vienas musulmonas padarė Kanadoje ir jos bedieviame parlamente“.

A. M. al Adnani taip pat kalbėjo apie praėjusią savaitę mirusį Saudo Arabijos karalių Abdullah, tikindamas, kad musulmonai „yra laimingi dėl pusiasalio tirono mirties“. Tačiau IS atstovas neminėjo dviejų japonų įkaitų, kuriuos grupuotė grasino nužudyti, jei Tokijas nesumokės 200 mln. dolerių išpirkos.

„Mes dar kartą raginame musulmonus Europoje, netikinčiuose Vakaruose ir visur kitur takytis į kryžiuočius jų namuose ir visur, kur juos rasite. Prieš Dievą mes būsime priešais bet kuriam musulmonui, kuris gali pralieti kryžiuočio kraują ir susilaiko nuo to, naudojant bombą, kulką, peilį, automobilį, akmenį ar net spyrį, ar smūgį“, – nurodė kovotojas.

Kalbėdamas apie šiuo metu vykdomus JAV vadovaujamos koalicijos antskrydžius prieš IS pozicijas Irake ir Sirijoje, grupuotės atstovas tvirtino, kad šie išpuoliai „padarė kovotojus stipresnius, tvirtesnius ir įsitikinusius dėl pergalės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.