Nigerijoje – nauja „Boko Haram“ atakų banga

Per naujas ekstremistinės grupuotės „Boko Hram“ atakas Nigerijos šiaurės rytuose, vietos parlamentaro duomenimis, nužudyta daug žmonių, kiti buvo priversti sprukti į kalnus. Adamu Kamale antradienį sakė, kad Michikos rajone Adamavos valstijoje ginkluoti „Boko Haram“ kovotojai per praėjusias dvi dienas ėjo „nuo durų prie durų“ ir žudė žmones, tarp jų – senius, praneša agentūra AFP.

„Boko Haram“ kovotojai sėja paniką Nigerijoje.<br>AP asociatyvi nuotr.
„Boko Haram“ kovotojai sėja paniką Nigerijoje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 27, 2015, 9:34 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:32 PM

Žudynių esą būta Michikos mieste ir aplinkiniuose kaimuose. Moterys ir vaikai buvo grobiami, sugriauta daugybė namų. 70 proc. gyventojų pabėgo. Daugeliui pavyko pasitraukti į Adamavos sostinę Jolą, kur jau yra susitelkę šimtai tūkstančių pabėgėlių. Kiti, A.Kamale duomenimis, slepiasi kalnų grandinėje pasienyje su Kamerūnu.

Michika beveik penkis mėnesius yra kontroliuojama islamistų. „Boko Haram“ daug metų smurtu kovoja už islamo kalifatą skurdžioje ir daugiausiai musulmonų gyvenamoje Nigerijos šiaurėje. Nuo 2009-ųjų grupuotė per išpuolius prieš policiją, kariuomenę, bažnyčias ir mokyklas nužudė daugiau kaip 13 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.