Ukrainiečiai skelbia sunaikinę separatistų orlaivius

Ukrainos pajėgos giriasi sunaikinę dalį separatistų aviacijos. Manoma, kad aviacija sunaikinta panaudojus artileriją - tokiu pačiu būdu separatistai dar praėjusių metų liepą apšaudė Vesiolaja Tarasovką kaime įkurtą nedidelį oro uostą ir sunaikino kelis lėktuvus (nuotr.).
Ukrainos pajėgos giriasi sunaikinę dalį separatistų aviacijos. Manoma, kad aviacija sunaikinta panaudojus artileriją - tokiu pačiu būdu separatistai dar praėjusių metų liepą apšaudė Vesiolaja Tarasovką kaime įkurtą nedidelį oro uostą ir sunaikino kelis lėktuvus (nuotr.).
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2015, 3:12 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:32 PM

Ukrainos ginkluotosios pajėgos skelbia surengusios specialiąją operaciją, per kurią esą buvo buvo sunaikinti šeši separatistų lėktuvai ir keturi sraigtasparniai, skelbia portalas pravda.com.ua.

Ukrainiečiai paskelbė sunaikinę separatistų orlaivius, kuriais pastarieji neseniai gyrėsi vaizdo įraše ir grasino panaudoti prieš Ukrainos pajėgas. Esą sunaikinti vienas mokomasis lėktuvas L-39, du lėktuvai An-2, vienas Jak-52, du lėktuvai Jak-50 ir 4 sraigtasparniai Mi-24.

Tiesa, įrodymų kol kas nepateikta, o Ukrainos Generalinio štabo spaudos centro vadovas Vladislavas Selezniovas teigė, jog daugiau informacijos pateikti negali, nes ši – įslaptinta. Taip pat neskelbiama, kur įvyko operacija.

Vis dėlto patys separatistai iš apsišaukėliškos Luhansko liaudies respublikos neseniai gyrėsi sukūrę savo karinę aviaciją. Jos dislokacijos vieta neskelbiama, tačiau separatistai tikino, kad jų oro pajėgose yra šturmo lėktuvas SU-25 ir keli seni čekiški mokomieji orlaiviai L-29.

Vieną jų separatistai parodė Rusijos propagandinio kanalo „Russia Today“ žurnalistams, tiesa, lėktuvas sugebėjo tik riedėti žeme, o į orą nekilo.

Dar 2014-ųjų liepos mėnesį separatistai gyrėsi pavogę iš ukrainiečių lėktuvą SU-25 ir iš jo surengė ataką prie Ukrainos kariškius. Tai mažai tikėtina, mat oro erdvę virš Rytų Ukrainos saugo ne vieną ukrainiečių orlaivį jau numušę Rusijos priešlėktuvinių pajėgų daliniai. Supainioti separatistų orlaivį su ukrainiečių būtų itin paprasta.

Beje, tą patį mėnesį separatistai netoli Luhansko, Vesiolaja Tarasovka kaime esančiame nedideliame oro uoste surengė artilerijos apšaudymą. Atakos metu buvo sunaikinti keli orlaiviai – tarp jų L-29 ir An-2. Neatmetama, kad vėliau separatistai užėmė šią vietovę, o ukrainiečių artilerija po pusės metų „atsidėkojo“ separatistams tuo pačiu – sunaikindama likusius orlaivius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.